Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

B.Č.J.

22. 11. 2021. 14:03   >>  14:05

FILMSKI CENTAR

Dva učenika iz CG da se edukuju za 3D animaciju

Filmski centar će, u saradnji sa koledžom VIA University iz Danske obezbijediti stipendije za radionicu "The Animation Workshop" za dva učesnika iz Crne Gore, koji će se edukovati u okviru programa tromjesečne radionice za 3D animaciju karaktera.

Filmski centar Crne Gore potpisao je sporazum o saradnji sa jednom od najznačajnijih škola za animaciju u Evropi – VIA University College u Danskoj, u cilju podrške mladim i talentovanim autorima iz oblasti animacije.

"Filmski centar će, u saradnji sa koledžom VIA University, obezbijediti stipendije za radionicu 'The Animation Workshop' za dva učesnika iz Crne Gore, koji će se edukovati u okviru programa tromjesečne radionice za 3D animaciju karaktera", navodi se u saopštenju.

Kako navode iz Filmskog centra Crne Gore, The Animation Workshop radionica jedna je od najznačajnijih u oblasti animiranog filma u Evropi.

"Animation Workshop VIA University koledža nalazi se na trećem mjestu na spisku 10 najboljih evropskih škola animacije (Top 10 European Animation Schools – 2021 College Rankings). Program 3D Character Animation tokom tri mjeseca objedinjuje seriju predavanja, praktičnog rada i mini produkcije u oblasti 3D animacije likova, od ideje do realizacije", navodi se u saopštenju.

Stipendija, kako dodaju, uključuje sve troškove programa, kao i smještaj i put u Viborg (Danska). Program uključuje full-time training obuku, koja će biti realizovana od 7. marta do 10. juna 2022. godine. Rok za podnošenje prijava je 5. januar 2022. godine.

Selekcija učesnika vršiće se na osnovu kriterijuma postavljenih u samoj aplikaciji.
Filmski centar Crne Gore će, u okviru ove saradnje, stipendirati najviše dva učesnika iz Crne Gore ukoliko prođu selekciju VIA University koledža.

Da bi aplikacija bila validna, pored aplikacione forme koja se popunjava online, aplikanti su dužni da Centru dostave informaciju o podnesenoj prijavi, zajedno sa biografijom i kopijom lične karte, na mail adresu danijela@fccg.me.

"Ugovor o saradnji sa VIA University koledžom iz Danske predstavlja značajan korak u razvoju i unapređenju sektora animacije u Crnoj Gori, te predstavlja nastavak aktivnosti Filmskog centra u ovoj oblasti. Podsjetimo da je Filmski centar 2019. godine organizovao radionicu stop motion animiranog filma u saradnji sa ZVVIKS studijom iz Ljubljane.
Više o programu i pravilima za apliciranje možete pronaći ovdje", zaključuje seu saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније