Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ M.M.Lj. ]

13. 10. 2021. 09:30 >> 09:31

ZA DJECU

Predstava „Enerija i ja“ u Nikšićkom pozorištu

Predstava za djecu „Enerija i ja“, Malog ateljea „Arlekin“ iz Podgorice biće izvedena u Nikšićkom pozorištu u petak, 15. oktobra u terminima u 10, 12 i 14 časova.

Predstava je rađena po tekstu i režiji Dušanke Belade,  na osnovu instrukcija stručnjaka iz oblasti energetike u vezi sa temom i porukom koju je potrebno prenijeti najmladjima.

“Predstava je tematski angažovana, visoke umjetničke vrijednosti, sa osnovnim ciljem prenošenja poruke i podizanja samosvijesti kod najmlađe populacije u Crnoj Gori o onome što je važno u promociji energetske efikasnosti. Stvorili smo predstavu fragmentarne prirode koja je zanimljiva i jasna, bazirana na monolozima i dijalozima, koji su interaktivni, stoga djeca iz našeg gledališta neće biti samo nijemi posmatrači, već komentatori i sudionici”, navodi se u saopštenju.

U predstavi igraju glumice Ivona Čović Jaćimović i Žana Gardašević Bulatović. Scenografiju su radile mr Nela Darmanović Mahmutović i Dragana Koprivica, muziku potpisuje rediteljka predstave, a aranžman Vladimir Maraš i Mihailo Radonjić.

Premijera predstave “Energija i ja” održana je oktobra 2020. godine u KIC-u “Budo Tomović”, a u Nikšićkom pozorištu se izvodi u okviru Nikšićke kulturne scene 2021.

Trajanje predstave je 45 minuta, a ciljna grupa je uzrasta od prvog do petog razreda osnovne škole.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније