Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

BBC news [ B.B. ]

20. 09. 2021. 10:15   >>  10:16

EMI NAGRADE

Dominacija Netfliksa, priznanja za "Krunu" i "Damin gambit"

Netfliksova drama o kraljevskoj porodici "Kruna" (The Crown), "Damin gambit" i Eplova TV komedija "Ted Laso" (Ted Lasso) veliki su pobjednici dodjele nagrada Emi za 2021. godinu.

"Kruna" je dobila nagrade za najbolju dramsku seriju, kao i četiri u glumačkim kategorijama za Džilijan Anderson, Oliviju Kolman, Džoša O'Konora i Tobajasa Menziza.

Pobjeda "Krune" u kategoriji najbolje dramske serije nije prvi put da je striming servis osvojio glavnu nagradu na Emiju, ali ovo je prva pobjeda za Netfliks.

Ta serije je ukupno dobila 11 Emi nagrada, koliko i "Damin gambit" (The Queen's Gambit), slijedi "Subotom uveče uživo" (Saturday Night Live) sa osam, "Ted Laso" i "Mandolorijan" (The Mandalorian) su osvojili sedam nagrada, "RuPaul's Drag Race" pet, a četiri "Mare Of Easttown".

Još jedna Netfliksova serija - Damin gambit - trijumfovala je u kategoriji za najbolju dramsku mini-seriju.

Netfliks je osvojio ukupno 44 nagrade ove godine i dobrano je potukao konkurenciju - najbliži konkurent - HBO i njegova HBO Maks striming usluga osvojili su 19.

Prvi put je Netfliks osvojio više Emija nego HBO, koji je godinama dominirao.

Emi nagrade dodijeljene su u nedjelju u Los Anđelesu i većina nominovanih je lično prisustvovala, iako su se mnogi britanski kandidati pojavili iz zasebnog centra u Londonu.

"Kakav divan završetak najneobičnijeg putovanja sa ovom ljupkom porodicom", rekla je Kolman o seriji u kojoj igra ulogu kraljice Elizabete Druge.

Anderson je dobila nagradu za ulogu nekadašnje britanske premijerke Margaret Tačer, Menziz za vojvodu od Edinburga, a O'Konor za portret princa Čarlsa.

Mnogi od ovogodišnjih nominovanih glumaca iz Krune nijesu više dio ekipe, među kojima je i Emerald Fenel koja je igrala Kamilu, vojvotkinju od Kornvola i suprugu princa Čarlsa, i Olivije Kolman koju će u ulozi kraljice u u predstojećoj petoj sezoni zamijeniti Imelda Staunton.

Kejt Vinslet i Ijan Mekgregor dobili su glumačke nagrade za uloge u mini serijama - "Mer of Istaun" i "Halson".

U kriminalističkoj seriji HBO, Kejt Vinslet igra policijsku detektivku koja istražuje ubistvo mlade djevojke u radničkoj zajednici u Pensilvaniji.

Njene kolege iz serije, Ajvan Piters i Džulijan Nikolson, osvojili su nagrade u kategoriji za sporedne uloge u mini serijama.

Džejson Sudejkis proglašen je najboljim glumcem u komediji Ted Laso, dok su njegove britanske kolege, Hana Vadingem i Bret Goldstajn, nagrađeni za najbolje sporedne uloge.

Ted Laso je priča o američkom fudbalskom treneru koji dolazi u Englesku i postaje trener izmišljenog tima u najjačoj ligi.

Džin Smart proglašena je za najbolju glavnu glumicu u komediji "Hacks".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније