Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Beta

07. 06. 2021. 22:37 >> 22:37

VLASTI ZABRANILE

Ruski reditelj ne može u Kan zbog sudske presude

Ruskom reditelju Kirilu Serebrenikovu, čiji će se novi film takmičiti za Zlatnu palmu na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu u Kanu, zabranjeno je napuštanje ruske teritorije i zbog toga neće moći da prisustvuje čuvenom festivalu, izjavio je danas Frans presu njegov advokat.

"Kiril (Serebrenikov) ne može da napusti Rusiju", rekao je advokat Dmitrij Haritanov.

Reditelj (51) osuđen je u junu 2020. godine na tri godine uslovnog zatvora i novčanu kaznu u aferi pronevjere državnog novca.

Serebrenikov odbacuje optužbe kao apsurdne, a mnogi u Rusiji smatraju da je to kazna zbog njegovih stavova protiv vlasti. Njegove produkcije od drame do opera i filmova ismijevale su zvanične laži, korupciju i rastući konzervativizam.

Reditelj je proveo gotovo dvije godine u kućnom pritvoru od avgusta 2017. do aprila 2019, a nekoliko njegovih saradnika više mjeseci je u zatvoru.

Njegov film "Petrov grip" nalazi se među 24 ostvarenja u trci za Zlatnu palmu festivala koji će ove godine biti održan od 6. do 17. jula.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније