Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

30. 04. 2021. 19:22 >> 19:25

MARTOVSKI FESTIVAL

Stanišiću nagrada za izuzetno kreativnu režiju

Naš istaknuti filmski i TV reditelj Radoslav T. Stanišić, na Martovskom festivalu u Beogradu, nagrađen je Specijalnim priznanjem za izuzetno kreativnu režiju dokumentarno-igranog filma "Posljednji Yu filmski romantik".

Iako njegov film “Posljednji Yu filmski romantik" nije učestvovao u takmičarskom dijelu, dobitnik je specijalnog priznanja za izuzetnu kreativnu režiju.

Kada je reditelj Stanišić poslao svoj film “Posljednji Yu filmski romantik”, na festival, nije bilo kategorije za međunarodni dokamentarni film do 50 i preko 50 minuta.

Zato je za ovaj film, nagrađen Specijalnim priznanjem za izuzetnu kreativnu režiju, uz obrazloženje za izuzetno rediteljsko kreativno dočaravanje o autorima iz Crne Gore, koji su ostavili trajni pečat na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Trilogija je zaokružena "Posljednjim Yu filmskim romantikom" i beogradskom premijerom filma o reditelju i omiljenom profesoru FDU, Radomiru-Baju Šaranoviću.

Ovo je četrnaesta nagrada našem reditelju Stanišiću za film iz Trilogije “Visoki hrastovi”, ”Neprilagođeni filmski grof” i “Posljednji Yu filmski romantik”.

Stanišić, za svoj stvaralački rad, do sada je dobio 30 nagrada. Filmovi su realizovani u produkciji RTCG.

Žiri odradio dobar posao

Na duplom 67./68. izdanju Martovskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, koji je održan od 19. do 25. aprila, istaknuti crnogorski filmski i tv reditelj Radoslav T. Stanišić bio je i član žirija.

Prošlogodišnji Martovski festival zbog pandemije korona virusa nije održan.

Na ovogogodišnjem duplom, predstavljen je bogat program u nekoliko takmičarskih kategorija, dokumentarni film, eksperimentalni film i video art, animirani i kratki igrani film.

Pored članova žirija iz Hrvatske, Srbije i Grčke, o nagradama je odlučivao i naš crnogorski TV i filmski reditelj Radoslav T. Stanišić, koji smatra da je nije bilo lako , ali je veliko zadovoljstvo biti u žiriju , pored Želimira Žilnika, Igora Bezonovića, Dimitrisa Kerkinosa.

“Mislim da smo odradili dobar posao, vjerujte da su nijanse odlučivale. Bilo je nekih nesuglasica, ali na kraju smo napravili neke kompromise”, poručio je Stanišić.

Martovski filmski festival, jedan od najstarih evropskih i svjetskih filmskih festivala, traje 68 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније