Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

03. 02. 2021. 11:40 >> 11:39
1

PREMIJERA U APRILU

Snimanje filma „Ječam žela“ od 18. februara

Snimanje kratkometražnog igranog filma „Ječam žela“ za koji scenario i režiju potpisuje Andrija Mugoša, a koji je inspirisan pričom „Seks na Kosovu“ koju potpisuje Stefan Bošković, zakazano je za drugu polovinu februara, tačnije od 18. do 21. na lokacijama u Podgorici i Kolašinu.

Producentkinja na filmu je Katarina Kastratović,CEO producentske kuće „KA productions“, a pomenuto ostvarenje podržano je od strane Filmskog centra Crne Gore.

Scenografje Nusret Gjokaj, kostimografkinja Marta Garčević, stilista Lazar Ilić.

Film „Ječam žela“,prati priču o jednom neobičnom danu u životu junaka Jakova, koga igra Milivoje Mišo Obradović , naizgled porodičnog čovjeka koji svjestan svoje slabosti i okružen društvom bez razumijevanja, krije svoj pravi identitet, i odlučuje da se okrene vjeri ne bi li u njoj našao spas. Za kuma na krštenju svoje kćerke zove starog prijatelja Petrakoji koji živi van zemlje, a kog tumači Momčilo Momo Otašević. Njegov dolazak će probuditi duboko potisnute uspomene na njihovu vezu, a Petar ne uspijeva da odoli svom iskušenju i pokušava krijući da dopre do Jakova, koji je svjestan da je uzeo lažni identitet da bi se utopio u sredinu.

U ulozi supruge Jakova je stalna članica ansambla našeg nacionalnog teatra Kristina Obradović, a lik popa tumači Dragan Račić, takođe glumac CNP-a sa bogatom karijerom dugom četiri decenije.

Andrija Mugoša, trenutno je na master studijama FDU na Cetinju za filmsku i TV režiju.Do sada je režirao i pisao 6 kratkih igranih filmova, od kojih se dva, Batler (2018) i Praskozorje (2019), izdvajaju po pitanju festivalskih projekcija i nagrada.

Mugoša je bio učesnik više od 24 regionalna, internacionalna filmska festivala,pobjednik je Mini Pitch programskog segmenta u okviru Film Festivala Herceg Novi – Montenegro Film Festival, za kratki film „Rikverc“sa kojim učestvuje i na Zagreb Film festivalu. Osnivač je producentske kuće „KA Productions“.

„Motivacija za pisanje ove priče javlja se iz straha. Strah, da najbitniji lični identitet polako nestaje u masi identiteta, postaje pitanje kom treba posvetiti pažnju. Čovjek se vrlo lako skloni u stranu ne ističući se i ne izdvajajući se iz gomile, prihvatajući norme i pravila većine, kako bi lakše prošao kroz život. Naša priča bavi se jednim takvim junakom“, zapisao je reditelj Andrija Mugoša.

Premijera filma „Ječam žela“ se očekuje u aprilu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније