Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M.Lj. ]

26. 09. 2020. 10:33   >>  11:44

BARSKI LJETOPIS

„Cabaret – koncert za žlice i gitaru“ večeras u Baru

Završnicu 33. izdanja „Barskog ljetopisa“, koji se ove godine održava u izmijenjenim okolnostima, obilježiće sadržaji iz domena pozorišne i muzičke umjetnosti i konferencija „Festivali u doba korone“ kojom će i zvanično biti spuštena zavjesa na ovogodišnju smotru kulture i umjetnosti u gradu pod Rumijom.

 

Večeras, igranjem predstave „Cabaret – koncert za žlice i gitaru“ zagrebačkog „Exit“ teatra i Kazališta „Ulysses“ biće zaokružen pozorišni program 33. „Ljetopisa“, čiju selekciju potpisuje Boris Mišković.

Uloge tumače Nikola Nedić i Mario Jovev, kojima su mentori na komadu bili Rade Šerbedžija i Lenka Udovički.

“Predstava će se, od 21 sat,  igrati u Starom Baru, osim u slučaju kiše usljed čega će biti izmještena u Dom kulture. U svakom slučaju karte za nju se mogu rezervisti pozivom na broj 068 278 760”, naveli su organizatori.

Žlice i gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih kašika, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz  poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma. Svaka pjesma ima svoju priču i pozadinu i koliko god lepršavo i zabavno zvučale, svaka ima duboku poruku o svijetu u kojem živimo. Radi se o autorskom projektu i angažovanoj predstavi u kojoj Mario Jovev i Nikola Nedić na izrazito duhovit i satiričan način progovaraju o problemima u društvu koji nas svakodnevno okružuju.

Trideset treće izdanje „Barskog ljetopisa“, nakon tri sedmice trajanja, zvanično će biti zatvoreno u nedjelju, 27. septembra kada će publika biti u prilici da uživa u nastupu kamernih ansambala Crnogorskog simfonijskog orkestra.

Koncert koji počinje u 20h održaće se na platou ispred Dvorca kralja Nikole, a u slučaju loših vremenskih uslova biće izmješten u zatvorenu salu Doma kulture.

Sat i po nakon toga, u 21:30, uslijediće treće izdanje konferencije „Festivali u doba korone“  koja je otvorena na festivalu Kotor Art i odakle je pokrenuta nedavno usvojena inicijativa za povećanja broja publike na kulturno-umjetničkim manifestacijama.

Druga konferencija na ovu temu održana je 8. septembra u sklopu festivala FIAT-a, dok će njena završnica upravo biti na Ljetopisu.

“ S obzirom na činjenicu da je festivalska sezona većinom zatvorena, kao i na tok prethodna dva razgovora na ovu temu, u Baru će predstavnici najznačajnijih kulturno – umjetničkih manifestacija u zemlji izvući zaključke i pouke, a zatim se usmjeriti na budućnost crnogorskih festivala uzimajući u obzir okolnosti uslovljene aktuelnom epidemijom i ekonomskim izazovima. Konferencija će se održati na platou ispred Dvorca kralja Nikole ili u svečanoj sali Dvorca, u zavisnosti od vremenskih uslova”, navodi se u saopštenju.

Ovaj program će biti emitovan uživo i preko Fejsbuk stranice festivala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније