Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

21. 09. 2020. 10:10   >>  10:14

U SAD

Virtuelno proglašenje dobitnike Emi nagrada

Dodela nagrada Emi, ekvivalenta Oskarima za televizijska ostvarenja, održana je sinoć u SAD potpuno virtuelno zbog epidemije korona virusa.

Za najbolju glumicu u dramskoj seriji proglašena je 24-godišnja Zendaja (Euphoria). Ona je postala najmlađa glumica koja osvojila nagradu u toj kategoriji.

Serija "Succession" osvojila je nagradu Emi za najbolju dramsku seriju i nagradu u kategoriji najboljeg glumca (Džeremi Strong).

Distopijska serija "Watchmen" osvojila je nagradu za najbolju mini-seriju. Emi za glavnu žensku ulogu u ovom ostvarenju pripao je Redžini King.

Emi za najbolji televizijski film dobilo ostvarenje "Bad Education".

Serija "Schitt's Creek" je proglašena za najbolju u kategoriji komedije. Ta serija je dobila nagradu i za najboljeg glumca, najbolju glumicu i najbolju režiju.

Ceremoniju dodjele Emi nagrada, čiji je domaćin bio Džimi Kimel, prenosila je ABC.

Za ovo izdanje bez presedana, kamere su poslate u kuće 130 kandidata, koji su pozvani da se u svojim govorima takmiče inventivnošću.

U 72. izdanju Emi nagrada gigant Netfliks je prednjačio ispred svog rivala, televizije HBO, sa 160 nominacija u odnosu na 107, što je bio novi rekord.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније