Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

20. 09. 2020. 20:56   >>  20:56 1

EDUKATIVNI SPEKTAKL

Predstava koja upoznaje s istorijskim ličnostima

Istorijska slikovnica "Mali i veliki zajedno u grad” priča je o istoriji naše zemlje. Gradsko pozorište Podgorica predstavlja znamenite crnogorske ličnosti poput Ivana Crnojevića, Petra drugog Petrovića Njegoša i druge.

"Imaćete priliku da vidite jedan pravi mali edukativni spektakl, koji će iznenaditi mnoge, jer ovo se ne viđa često i definitivno ovakvih projekata nema puno u našoj zemlji", kazala je za TVCG Danka Jašović, portparolka podgoričkog Gradskog pozorišta.

"Tema predstave mislim da itekako odgovara trenutku. Pogotovo što je u pitanju edukativna, može se reći potrebna istorijska priča u odnosu na ono što nam se dešava danas a to je da imao usljed pandemije i zastoj u obrazovanju", navela je Dragana Tripković, dramaturškinja.

Tripkovićeva smatra da su naši junaci iz prošlosti najvrednije što imamo u nasljeđu. A glumac Davor Dragojević je uvjeren da će predstavu o bogatoj crnogorskoj istoriji rado gledati ne samo djeca, već i odrasli. Male i velike žele da podsjete.

"Onima koji su zaboravli da ih podsjetimo na naše junake iz prošlosti, a onima koji još nisu čuli da ih upoznamo i zainteresujemo da postoje neki veliki ljudi koji su živjeli u Crnoj Gori, koji su stvarali bajke i koje nikako ne smijemo zaboraviti jer ako ih zab onda smo zab sami sebe", kazao je Dragojević.

Gradsko pozorište, ovim projektom, nastavlja da pruža priliku našim mladim glumcima i glumicama. Tako će četrnaest studenata Fakulteta dramskih umjetnosti raditi s velikim lutkama i steći iskustvo u uličnom teatru.

"Ovakvo iskustvo znači mnogo zato što radimo sa našim porfesorom, uisavršavamo pokret, učimo se radu sa lutkama, novim stvarima vezanim za scenu, pozorište, pogotovo što će ovo biti drugačiji performans", kazala je studentkinja glume Maša Božović. 

Iz Gradskog pozorišta napominju da se probe održavaju uz poštovanje mjera NKT-a.

TV prilog: Milica Kapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније