Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Milica Kapa, TVCG

11. 09. 2020. 16:12   >>  16:23

DJEVOJČICA KOJA PLEŠE

Dječja predstava “Noga u gipsu” na FIAT-u

Češka dječja predstava “Noga u gipsu”, Dominike Špalkove, izvedena je u okviru Festivala internacionalnog alternatvinog teatra u Njegoševom parku. Priča je inspirisana nesavladivom željom za kretanjem i plesom. Prikazuje kako u mašti i igri fantazija i stvanost mogu da se spoje.

Češka dječja predstava “Noga u gipsu” obilježila je sedmu noć FIAT-a. Riječ je  priči o djevojčici koja voli da pleše. Međutim, doživi nezgodu i prepušta se svijetu mašte i ljubavi prema igri.

''Predstava je nastala na osnovu ideje moje prijateljice koja je režiserka. Željela je da uradi nešto za djecu, ali da to više uključuje pokrete, a ne riječi. Sastale smo se i razgovarale o tome šta bismo mogle da uradimo. Priča je inspirisana mojim ličnim iskustvom'', glumica Jazmina Piktorova.

''To je bio interesantan trenutak za umjetnost koju stvaramo i bilo nam je interesantno da stvorimo ne pozorište iluzija, već pozoriše pokreta'', poručila je režiserka Dominika Špalkova. 

“Noga u gipsu” je o priča o fantaziji i radosti kretanja za mališane i djecu u nama. Glumica Jazmina Piktorova izvođenjem proslavlja pokret, ples, pozorište i fantaziju.

''Shvatila sam da volim da igram za djecu. Oni su tako spontani i strpljivi, kao prava publika. srećni smo što možemo da igramo ovdje na FIAT-u. Vidjela sam da im je tema sloboda, a to je takođe i naša tema'', kazala je Piktorova.

''Mislim da su ljudi iz Crne Gore bliski nama i nadam se da smo zajedno kreirali lijepu atmosferu'', poručuje Špalkova.

Osmu noć FIAT-a obilježiće promocija knjige “Sirene za uzbunu” Nikole Nikolića'', 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније