Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

30. 08. 2020. 22:38   >>  22:38

OD 2. DO 12. SEPTEMBRA

Filmski festival u Veneciji bez publike

Filmski festival u Veneciji, koji uobičajeno okuplja veliki broj glumaca, posjetilaca i novinara, ove godine biće održan u nešto izmijenjenom obliku zbog pandemije koronavirusa.

Ovogodišnjem festivalu prisustvovaće mali broj novinara i glumaca, uglavnom iz Evrope, dok publike neće biti, prenosi Al Jazeera.

Italija je jedna od država najteže pogođenih pandemijom - po broju smrtnih slučajeva od posljedica Kovid-19 ova država nalazi se na drugom mjestu u Evropi, iza Velike Britanije.

Uz postepenu normalizaciju života u zemlji, ovogodišnji festival u Veneciji, koji će biti održan od 2. do 12. septembra, predstavlja pokazatelj da se svijet filma takođe polako vraća u prethodno stanje, nakon pauze tokom mjera karantina.

U Italiji je od početka pandemije koronavirusom zaraženo blizu 267.000 ljudi, dok je od posljedica Kovid-19 život izgubilo više od 35.000 pacijenata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније