Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Objavila M.Mi.

24. 08. 2020. 14:25 >> 14:53
2

MINISTARSTVO KULTURE

Prijestonica dobija bioskop, uloženo 80 hiljada

Potpisan je ugovor o uspostavljanju bioskopa na Cetinju i njegovom opremanju savremenom tehnikom. U realizaciju ovog projekta Ministarstvo kulture i Filmski centar Crne Gore uložiće 80.000 eura, saopštio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović danas je sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Kašćelanom razgovarao o aktuelnoj i budućoj saradnji u oblasti kulture. 

„Zadovoljstvo mi je što smo pokrenuli aktivnosti na revitalizaciji prikazivačke djelatnosti u Prijestonici, jer će time dodatno biti upotpunjena kulturna ponuda ovog grada. Prijestonica je već izabrala i lokaciju, riječ je o zgradi Crvenog krsta, pa se nadam da će Cetinjani uskoro moći da, u savremeno opremljenoj bioskopskoj sali, vide najkvalitetnije filmske projekcije domaće i inostrane produkcije“, kazao je ministar Bogdanović.

Naglasio je da će realizacija projekta biti ispraćena do kraja, a istovremeno radiće se i na budućem pozicioniranju Cetinja kao jedne od ključnih filmskih lokacija u Crnoj Gori.

„Bogato kulturno i istorijsko nasljeđe Prijestonicu preporučuje i kao atraktivnu filmsku destinaciju“, poručio je ministar Bogdanović.
Tokom današnjeg sastanka, sagovornici su se osvrnuli i na projekte iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva koje Ministarstvo kulture kontinuirano finansira i sufinansira, a više riječi bilo je o očuvanju, zaštiti i prezentaciji kulturnog nasljeđa sa teritorije Prijestonice.

U tom kontekstu, ministar Bogdanović podsjetio je da je Ministarstvo kulture tokom posljednje dvije godine u projekte iz oblasti kulturne baštine na Cetinju uložilo više od pola miliona eura.

„Među projektima koje bih posebno izdvojio jesu završena konzervacija spomenika Lovćenska vila, sanacija tri kapije u Njegoševom parku, ali ne manje važna su i ulaganja u nove muzejske postavke, rekonstrukciju i adaptaciju Stare bolnice i istraživanja na više lokaliteta, poput Žabljaka Crnojevića“, kazao je ministar Bogdanović.

Ministar Bogdanović obišao je danas i spomenik Lovćenska vila u čiju sanaciju i konzervaciju je uloženo 25.000 eura.

Na današnjem sastanku bilo je riječi i o mogućnosti obnavljanja Cetinjskog bijenala, a sa rukovodstvom Prijestonice posebno je razgovarano o potrebi uspostavljanja posebne javne ustanove iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva, što je, kako je naglasio ministar Bogdanović, Ministarstvo kulture u potpunosti spremno da podrži.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan istakao je da je današnja posjeta ministra Bogdanovića pokazatelj izuzetno dobre saradnje Prijestonice i Ministarstva kulture. Ocijenio je i da je podrška za projekte i aktivnosti o kojim je danas razgovarano od izuzetnog značaja za unapređenje kulturnih potencijala Cetinja.

„Saradnja je izuzetna u svim oblastima i treba samo tako da nastavimo“, poručio je gradonačelnik Kašćelan.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније