Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M.Lj. ]

19. 06. 2020. 11:26 >> 11:24

I JOŠ DVA FILMA

"Vrpca at Stivi" Danila Penda večeras na Underhillu

Film “Vrpca at Stivi” reditelja Danila Penda biće prikazan u subotu, 20.juna u 20.45 sati, na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku.

 

“Bend “Vrpca” snima tri pjesme u studiju Stivi. Film prati proces rada i kroz prizmu aktera definiše kreativni proces, ideje i razmišljanja o muzici. Muzika benda se provlači kroz čitav film. Film je neprolazna storija o muzici, uzvišenosti datog i posvećenosti potrazi”, kazali su organizatori.

Film se prikazuje u vantakmičarskoj selekciji.

Nakon toga, u 21.30 takođe na Terenu KK Budućnost biće prikazan film iz regionalne selekcije “Tusta” u režiji Andreja Korovljeva koji je gost UnderhillFesta.

 

Film istaknute zagrebačke produkcijske kuće Factum i nagrađivanog reditelja Andreja Korovljeva, emotivan je i angažovan biografski film o slavnom frontmenu KUD Idijota i čovjeku čiji je uticaj prelazio granice muzičkog diskursa formirajući slobodarsku društvenu svijest.

U 23.15, na istom mjestu, biće prikazan film “To sam što jesam – Gipsy Mafia” u režiji nagrađivane rediteljke Andrijane Stojković.

“Ovo je film o hip-hop grupi Gipsy Mafia i bavi se prevashodno pitanjima granica – spoljašnjim i unutrašnjim, fizičkim i intelektualnim, pravim i izmišljenim. Ograničenje bilo koje vrste sa sobom povlači i pitanja o slobodi  – gdje ona počinje, gdje se završava, gdje postoji, kako je osvojiti i kako je sačuvati”, zaključili su organizatori.

Posjetioci UnderhillFesta treba da dođu ranije, prije zakazane projekcije filma,  kako bi mogli da se smjeste i da se ispoštuju sve mjere koje je prepisalo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

Sinoć prikazani ”Umetnost sećanja” i “Kuća male zvijezde rediteljke”

U okviru programa U fokusu, koji UnderhillFest organizuje u saradnji sa NVO Centrom za ženska prava, sinoć je prikazan dokumentarni film”Umetnost sećanja” rediteljke Jelene Radenović. Film govori o monumentalnim spomenicima podignutim u periodu socijalizma na tlu bivše Jugoslavije.

Nakon projekcije organizovana je diskusija na temu antifašističkog nasljeđa u Crnoj Gori sa inženjerkom arhitekture i prodekanicom za međunarodnu saradnju Slavicom Stamatović-Vučković, koja je vanredna profesorica na Arhitektonskom fakultetu i ekspertkinjom za kulturni turizam regionalnog savjeta za saradnju, sa sjedištem u Sarajevu Milenom Filipović. Diskusiju je modelirala istoričarka umjetnosti i stručna saradnica na istorijskom institutu Univerziteta Crne Gore Tatjana Koprivica.

Iste noći na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku održana projekcija filma “Kuća male zvijezde rediteljke” Slađane Lučić. 

Kuća male zvijezde je priča o ženi koja je dokazala da je moguće pobijediti vlastite strahove i predrasude, pa čak i okolinu koja te ne podržava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније