Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

13. 06. 2020. 10:38 >> 10:37

AKADEMIJA ZA OSKARE

Žele više raznolikosti u nominacijama

Američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka, koja dodjeljuje prestižnog Oskara, saopštila je da želi da poboljša prisustvo manjina u nominacijama u raznim kategorjama za dodjelu nagrade, ali nije navela na koji način namjerava to da sprovede.


Ugledna holivudska institucija godinama je na meti kritika zbog manjka raznolikosti ne samo na spisku kandidata za Oskara, već i unutar same ustanova. Zbog toga kritičari nazivaju akademiju i dodjelu nagrada kao "Suviše bijeli Oskari".

Akademija, čiji su članovi većinom stariji muškarci bijelci, već je ranije obećala da će povećati broj žena i pripadnika etničkih manjina unutar same institucije.

Ta organizacija je u petak, ne navodeći detalje novog pristupa, ohrabrila "veću zastupljenost manjina ispred i iza filmske kamere".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније