Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ RTS, Objavila: R.B. ]

09. 02. 2020. 22:38 >> 22:41

FAVORIT ZA "OSKARA"

"Džoker" – film koji je zaradio skoro 96 miliona

Po 92. put u Los Anđelesu biće dodijeljene najprestižnije nagrade Američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka. U trci za pozlaćeni kip sa čak 11 nominacija predvodi film Toda Filipsa „Džoker“, smješten u svijet strip junaka Betmena. Prenos ceremonije dodjele Oskara je pola sata poslije ponoći na Drugom programu TVCG, kao i na Portalu RTCG.

Za prva tri dana prikazivanja u više od 4.000 bioskopa u SAD film je zaradio gotovo 96 miliona dolara, a uspjeh nije izostao ni u drugim djelovima svijeta.

Džoker je ubrzo postao 44. film koji je ostvario zaradu od devet cifara. Milijarda dolara je stigla poslije nešto više od tri mjeseca prikazivanja. To ga je smjestilo na tron najprofitabilnijih filmova zasnovanih na stripu. Bolje se kotira i od Betmena, Nindža kornjača i Maske - koji su do sada bili najprofitabilniji adaptirani filmovi.

Džoker je ovaj uspjeh postigao bez prikazivanja u Kini, koja je kao jedno od najvećih tržišta mnogim filmovima popravljala prihode.

Prepoznat je i trud glumca Finiksa koji je za ovu ulogu doživio pravu transformaciju, prije svega, smršao je više od 20 kilograma, ali i svakodnevno radio s psiholozima, kako bi se pripremio za ulogu psihopate.


Na račun filma stigle su i brojne kritike-zbog prikazivanja problema mentalnog zdravlja i surovih scena nasilja. Neki su i na društvenim mrežama raspravljali o tome da bi Džoker mogao pokrenuti talas nasilja.

Uz Džokera još osam filmova takmiči se u kategoriji za najbolje ostvarenje u 2019. godini. Kao najozbiljniji protivkandidat Džokeru pominje se 1917, film britanskog reditelja Sema Mendeza, koji ima 10 nominacija. Isto toliko nominacija ima i ostvarenje Kventina Tarantina "Bilo jednom u...Holivudu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније