Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 11. 2019. 23:21 >> 23:20
1

CZK PETNJICA

"Čovjek za sve" u KIC-u

Pozorišna predstava “Čovjek za sve” Dramskog studija Centra za kulturu Petnjica, u izvedbi Pozorišnog društva “Divan”, biće izvedena večeras na Velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Riječ je o komediji, koja se na humorističko-satiričan način dotiče raznih segmenata društva u tranziciji, bez konkretizacije likova i prostora, od prosvjete do politike, ugostiteljstva, ljubavi među mladima, do odnosa mladih prema starijima u savremenoj porodici, uz scenske slike perspektiva mladih kod nas i šire u potrošačkom društvu.

“Čovjek za sve” je autorski projekat Dragana Koprivice, koji je uradio tekst i režiju, a premijera je održana 1. decembra 2018. u sali Centra za kulturu Petnjica, gdje je odigrana i prva repriza.

Predstava je zatim uspješno izvedena na 48. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, i u centrima za kulturu Plav, Rožaje, Berane, u KIC-u “Malesija” u Tuzima, kao i u humanitarne svrhe u JU “Komanski most” u Podgorici, a prikazana je i dva puta u Luksemburgu za crnogorsku dijasporu tokom ljeta 2018. godine. 

Izvođenje na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” biće jedanaesto po redu, a stižu i pozivi za gostovanja u Makedoniji, Njemačkoj, itd...
Članovi „Divana“ su talentovani glumci amateri iz Osnovne i Srednje mješovite škole u Petnjici, kao i iz Srednje medicinske škole u Beranama.

U glavnoj ulozi pojavljuje se Korać Elmar, a u ostalim Huremović Šejla, Huremović Džibo, Muratović Hana, Ličina Almina, Ličina Samra, Latić Mirel, Korać Elmin, Adrović Zana i Kršić Dado. Pozorišno veče otvoriće profesor Reho Ramčilović iz Petnjice, rukovodilac Pozorišnog društva “Divan”.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније