Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

09. 11. 2019. 19:16 >> 19:13

U 65. GODINI

Umro Branislav Petrušević - Petrući, Indeksovac

U Beogradu je danas u 65. godini umro glumac Branislav Petrušević - Petrući, prenijela je Televizija N1.

Petrušević je karijeru počeo na radiju, u "Indeksovom radio-pozorištu", u kojem je, kao pionir političke satire, s kolegama stvarao urnebesnu, popularnu, oštru radio-emisiju.

S radija, gdje je učestvovao u mnogim projektima, Petrušević je devedesetih, u vrijeme represije, s glumcima i autorima "Indeksovog pozorišta" osvojio i pozorišnu scenu, godinama satirom i gorkim humorom puneći dvorane širom Srbije.

Poslije "Indeksovog pozorišta" nastupao je u satiričnim pozorišnim komadima nezavisnih produkcijskih grupa, "stend-ap" predstavama i u nekoliko filmova.

Na svoj, autorski način, proživljavao je društvenu stvarnost i trasponovao u duhoviti scenski i televizijski izraz.

Do kraja posvećen satiri, humoru, ideji boljeg i vedrijeg života, Branislav Petrušević je punih 40 godina gradio izuzetan kontakt s publikom.

Imao je suprugu i dva sina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније