Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: J.B.Č. ]

23. 10. 2019. 11:35 >> 13:35

TELEGRAM BOGDANOVIĆA

Vavić jedna od najznačajnijih ličnosti CG kulture

Nikola Vavić je bio jedna od najznačajnijih ličnosti crnogorske kulture. Njegovim odlaskom crnogorska kultura izgubila je jednog od onih posvećenika koji su svoje umijeće uvijek vidjeli u širem kulturološkom kontekstu, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

U telegramu saučešća porodici, Bogdanović je dodao da u slučaju Vavića moramo govoriti o odlasku vrsnog reditelja, scenariste i pedagoga.

"Vavićev angažman u Nikšićkom pozorištu i Crnogorskom narodnom pozorištu, kao i rediteljski rad, jesu i ostaće važan segment razvoja crnogorske pozorišne umjetnosti i njenog usmjerenja ka estetici modernog teatra", navodi se telegramu.

Bogdanović je kazao i da je Vavić svojim osobenim senzibilitetom, erudicijom i jednakom otvorenošću ka klasičnom i savremenom dramskom tekstu, ostavio djelo koje će biti nezaobilazno u proučavanju istorije crnogorske scenske umjetnosti.

"Pored velikog broja državnih i strukovnih nagrada i priznanja, te statusa počesnog člana Crnogorskog narodnog pozorišta, njegov umjetnički angažman i stvaralaštvo valorizovani su i statusom istaknuti kulturni stvaralac", navodi se u saopštenju.

Porodici i prijateljima, dodaje Bogdanović, neka je za utjehu i pamćenje to što je njegov životni put ovjenčan velikim i vrijednim stvaralačkim i ljudskim uspjesima.

"Iskreno žalim zbog odlaska Nikole Vavića i u svoje ime i ime Ministarstva kulture, upućujem izraze saučešća njegovoj porodici", navodi se u telegramu saučešća.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније