Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: I. P. ]

07. 09. 2019. 11:12   >>  11:12

SEZONA U GRADSKOM

Nove priče za novi kvalitet

Podgoričkom premijerom "Don Kihota", Andraša Urbana, 20. septembra u 20 sati u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović" počeće 68. sezona Gradskog pozorišta.

Prva repriza ove predstave, koja je realizovana u koprodukciji sa Barskim ljetopisom, za publiku glavnog grada zakazana je dan kasnije na istom mjestu i u istom terminu.

Ova nesvakidašnja, intrigantna teatarska priča zasnovana je na motivima Servantesovog remek djela, a premijerno je izvedena u julu u okviru Barskog ljetopisa.

U Urbanovom viđenju čuvenog romana na neke ovdašnje "vjetrenjače" juriša sedam žena - sedam glumica koje progovaraju o problemima i dilemama savremenog društva i žena u takvom okruženju. To su Branka Femić-Šćekić, Vanja Jovićević, Kristina Obradović, Branka Stanić, Jelena Simić, Sanja Popović i Anđelija Rondović.

Uz već provjerene naslove sa sve tri scene – Lutkarske, Dramske za djecu i Večernje, i naredni period u Gradskom pozorištu obilježiće novi projekti i akcije, brojna gostovanja, ali i niz festivalskih pohoda u zemlji i regionu.

"Tako će naš ansambl već 15. septembra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a igrati 'Malog pirata' Milana Karadžića, na zatvaranju osmog izadnja Međunarodnog festivala lutkarstva, koji će ove godine u Podgorici okupiti teatre iz još pet zemalja: Italije, Hrvatske, Španije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Niz festivalskih gostovanja nastavićemo predstavom 'Cvrčak i Mrav' u režiji Branka Ilića, koja će biti izvedena 27. septembra na zatvaranju 26. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, koji tradicionalno u ovaj grad dovodi najbolje dječje predstave iz cijelog svijeta. Ovaj komad, koji je Gradsko pozorište uradilo u koprodukciji sa Teatrom mladih, Kulturnim centrom 'Nikola Đurković' iz Kotora, Herceg festom i Budva Grad teatrom, ovog mjeseca biće igran i pred publikom glavnog grada, 22. septembra u 12 sati u Velikoj sali KIC-a 'Budo Tomović"“, navode iz Gradskog pozorišta.

Poručuju da će u narednom periodu nastaviti da podižu ljestvicu kvaliteta produkcije, na radost publike svih generacija.

"Tome u prilog, najavljujemo da nas do kraja godine očekuju premijere na Večernjoj i Lutkarskoj sceni za djecu. Sa velikim zadovoljstvom iščekujemo prvu saradnju sa uglednom bugarskom rediteljkom Veselkom Kunčevom koja će na našoj Lutkarskoj sceni za djecu postaviti komad 'Na ivici neba'. A nakon hit predstave 'Lažljivci', koja se u Gradskom pozorištu uz veliko interesovanje publike igra već 11 godina, Marko Manojlović potpisaće režiju i komada „Pukovnik ptica“ čija nas premijera očekuje krajem godine. I u nastupajućoj sezoni potrudićemo se da naše predstave dopru do što većeg broja gledalaca u našoj zemlji, a to ćemo uraditi i u okviru novog projekta 'Podgoričko Gradsko za sjever", navode iz Gradskog pozorišta.

Ulaznice za predstave sa septembarskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a "Budo Tomović" ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније