Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

21. 08. 2019. 23:46   >>  23:46

NOVO OSTVARENJE

Malik donosi film o Austrijancu koji je odbio Hitlera

Ljubitelje sedme umjetnosti obradovala je vijest da je objavljen trejler filma "A Hidden Life" (“Skriveni život”), novog ostvarenja američkog reditelja Terensa Malika. Film bi u decembru ove godine trebalo da bude prikazan u bioskopima.

boxPluginImg

 

Glvni junak filma "A Hidden Life" je anonimni austrijski seljak Franc koji je odbio regrutovanje u Hitlerovu vojsku.

Radnja filma smještena je u 1938. godinu. Hitlerova Njemačka je anšlusom pripojila Austriju, a čovjek pod imenom Franc imao je 31 godinu i živio život anonimnog gornjoaustrijskog seljaka. Stanovao je u mjestu na samoj granici Austrije i Bavarske. Brinuo se o porodičnoj farmi, bavio se vrtom i stokom. Jedino što ga je razlikovalo od hiljadu sličnih alpskih seljaka bilo je to što je bio veoma pobožan.

Da je glavni akter drugačiji od ostalih seljaka, pokazalo se na dan glasanja o Anšlusu. Ponizni zemljoradnik tog je dana kao jedini stanovnik sela glasao protiv. Dok je seoska svetina slavila Hitlera i radovala se novom "svenjemačkom jedinstvu", Franc je prvi put pokazao da nije kao oni, nego da je tvrdoglav i da ima svoje mišljenje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније