Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

25. 07. 2019. 19:53   >>  20:00

PREDSTAVA "MEDITERANO"

Najljepša antiratna priča na plaži Pecka

Premijera rimejka pozorišne predstave Mediterano, koja je rađena po istoimenom italijanskom filmu, održana je sinoć u kompleksu Luštica Bay, u ambijentu plaže Pecka (Velja Spila), pred brojnom publikom koja je aplauzom dva puta vraćala glumce na scenu.

Jedinstveni ambijent prirodne plaže Pecka, koja se nalazi u zahvatu projekta Luštica Bay, idealna je scenografija za pozorišne predstave, a ideja je naišla na izvanredan odaziv publike, pa su već rasprodate karte i za izvođenja u četvrtak i petak, 25. odnosno 26. jula.

Predstava je odigrana u okviru međunarodnog pozorišnog festivala Purgatorije, a sljedeća tri izvođenja su planirana za srijedu, četvrtak i petak, 14 - 16. avgust.

“Ovo je veliki produkcijski iskorak, istovremeno je bio i veliki rizik, bilo je dosta i nevjerice, ali magično mjesto kakvo je Pecka zaslužuje upravo ovakva dešavanja, a i tema je vezana za more pa je prosto bilo i logično da se nekako sretnu. I to je divno što se desilo. I još jedna stvar koja je jako lijepa je i to što se, uz Brione, i u Tivtu, u prostoru dešava pozorište. Zbog toga sam, između ostalog, i ponosan, a da smo uspjeli pokazao je aplauz i potvrdio da se predstava dopala publici koja ju je i ranije voljela i dobro je što smo je vratili na repertoar“, rekao je direktor Centra za kulturu Neven Staničić.

“Naša dugogodišnja saradnja sa Centrom za kulturu Tivat i vrhunskim umjetničkim festivalom Purgatorije, ove godine je unaprijeđena u saradnju u kojoj zajednički kreiramo programe ali i nove scene u okviru Luštice Bay, pokazujući ljepotu ovog prostora u punom smislu i sve njegove umjetničke kapacitete”, kazala je Dragana Bećirović, PR savjetnica Luštice Bay.

Tekst predstave je jedna najljepša antiratna priča koja u sebi nosi veselje, tugu, ali prije svega, ono što se valja sa pijeska prema publici je ljubav.

Pozorišni komad, u kome igraju Mladen Nelević, Feđa Stojanović, Tanja Bošković, Omar Bajramspahić, Nenad Ćirić, Andrea Mugoša, Goran Slavić, Stevan Radusinović, Slaviša Grubiša i Emir Ćatović, biće izveden večeras i sjutra na istom mjestu od 21.30 časova. Uz režiju i izbor muzike potpisuje Erol Kadić, dramatizaciju Dunja Petrović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније