Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

24. 07. 2019. 20:01   >>  21:46 2

U 75. GODINI

Preminuo glumac Rutger Hauer

Poznati glumac Rutger Hauer, koji se proslavio ulogom u kultnom filmu "Blade Runner" iz 1982, umro je u 75. godini, javlja BBC.

Hauerovu smrt potvrdio je njegov agent, koji je rekao da je glumac preminuo u rodnoj Holandiji u petak, nakon kratke bolesti. Glumac je sahranjen danas.

Rodom iz Breukelena u Utrechtu, Hauer je glumio replikanta ubicu Roja Batija u naučno-fantastičnom trileru "Blade Runner", kojeg je režirao Rajdli Skot s Harisonom Fordom u glavnoj ulozi.

Iako mu je ta uloga donijela najveću slavu, ovaj izrazito aktivan glumac iza sebe je imao 174 uloga na televiziji i u filmu, između ostalog u "Sin Cityju", "Batman Početak" i "True Blood".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније