Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: I. P. ]

29. 06. 2019. 12:32   >>  12:43

GRADSKO POZORIŠTE

Ljeto uz premijeru i festivale

Nakon velikog uspjeha predstave "Kozocid" Vide Ognjenović, koja je na Sterijinom pozorju početkom juna osvojila čak četiri nagrade, naredna dva mjeseca naše produkcije odmjeriće snage i na važnim domaćim festivalima, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

 

Ljeto u Gradskom pozorištu počeće 1. jula, u 21 sat, kada će predstava sa Dramske scene za djecu, "Ivo Vizin – kapetan od snova" otvoriti 27. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Prema tekstu Jelene Lele Milošević ovu predstavu režirao je Zoran Rakočević, a na Kotorskom festivalu biće izvedena u okviru revijalnog programa. Još jedan naš projekat biće izveden na ovom festivalu, ali u okviru takmičarske selekcije.

Riječ je o predstavi „Mali pirat“ (8+) koju je po motivima romana Anta Staničića dramatizovala Aleksandra Glovacki, a režirao Milan Karadžić. Biće igrana 3. jula, u 21:30 sati, na Ljetnjoj pozornici u Kotoru.

U sklopu pratećeg programa festivala Barski ljetopis 4. jula, u 21:30 sati, na Ljetnjoj pozornici u Baru biće igran komad „Ah, šta sve mora jadno dijete“ u režiji Miroslave Mime Janković.

Nova predstava Gradskog pozorišta i festivala Barski ljetopis - „Don Kihot”, koju po motivima Servantesovog romana kao autorski projekat režira jedan od vodećih reditelja regiona Andraš Urban, premijerno će biti igrana 20. jula, u 21:30 sati, na Ljetnjoj pozornici u Baru.

Projekat namijenjen Večernjoj sceni, donijeće Urbanovo viđenje Servantesovog remek djela, a ticaće se prepoznavanja donkihotovskog u sebi i u društvu oko nas, jednako kao i obračuna sa samim sobom i određenim društvenim licemerjem i manipulacijama. Na Barskom ljetopisu ova predstava biće igrana 21. i 22. jula, kao i 10. avgusta, dok će na repertoaru Gradskog pozorišta biti od naredne sezone.

U glumačkoj podjeli su: Branka Femić Šćekić, Kristina Stevović, Branka Stanić, Jelena Simić, Sanja Popović, Vanja Jovićević i Anđelija Rondović.

Dramatizaciju i dramaturgiju potpisuje Vedrana Božinović, za scenografiju je zadužena Smiljka Šeparović-Radonjić, muziku radi Irena Popović, dok će kostimi biti djelo Line Leković.

Ljetnji festivalski niz Gradskog pozorišta biće nastavljen 23. jula u Tivtu izvođenjem predstave „Mali pirat” (8+) Milana Karadžića u okviru 14. festivala mediteranskog teatra - Purgatorije 2019. Zatim, ansambl našeg teatra 25. jula, u 21 sat, pred budvanskom publikom na Sceni između crkava izvešće komad „O miševima i ljudima“, u režiji Dina Mustafića, a 28. jula, u istom terminu, na Budva Grad teatru biće igran i „Kozocid“ Vide Ognjenović. Nakon toga, „Porodične priče“, u režiji Tetra mladih, 30. jula, u 20 sati, biće igrane u Centru za kulturu u Kolašinu, u okviru festivala „Korifej“.

Što se tiče avgusta, osim „Don Kihota“, publika Barskog ljetopisa biće u prilici da vidi i prošlogodišnji koprodukcijski poduhvat Gradskog pozorišta i ovog festivala, predstavu „O miševima i ljudima“, u režiji Dina Mustafića koja će biti izvedena na sceni u Starom Baru 3. avgusta u 21.30 sati.

Ljetnja gostovanja Gradsko pozorište završiće 18. avgusta, u 21 sat, na Ljetnjoj pozornici u Tivtu izvođenjem predstave „Mali pirat” u režiji Milana Karadžića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније