Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

07. 06. 2019. 17:58 >> 17:57

POZNATA ENGLESKA GLUMICA

Marisa Berenson u filmu Draška Đurovića

Poznata engleska glumica Marisa Berenson pristalaje da igra u najnovijem crnogorskom dugometražnom filmu „Zaliv“ reditelja Draška Đurovića i koscenariste Gorana Gocića. Đurović i producent filma Karlo Kalezić nedavno su boravili u Parizu, na poziv Berenson, gdje su prisustvovali premijeri njene najnovije predstave „Kabare Berlin“.

Marisa Berenson poznata je po ulogama u filmovima „Smrt u Veneciji" Lukina Viskontija, „Kabare“ Boba Fosa i „Beri Lindon“ Stenlija Kjubrika, a bila je i muza Salvadora Dalija i Iv Sen Lorana.

Đurović je za Pobjedu kazao da je poziv iz Pariza uslijedio čim je Berenson pročitala scenario.

"Mislim da je scenario prepun poezije, to je divna romantična priča u čudesnom okruženju", napisala je u mejl poruci Berenson.

Pored crnogorske producentske kuće Montenegro max film, u realizaciji „Zaliva“ učestvovaće i koproducenti iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Luksemburga. Ovaj projekat već je dobio novac za razvoj na konkursu Filmskog centra Crne Gore, a sada producenti treba da obezbijede budžet za snimanje. Glavne uloge u filmu igraće Branimir Popović i glumica iz Hrvatske Bojana Gregović, a radnja se dešava u Bokokotorskom zalivu nekoliko dana pred izbijanje Prvog svjetskog rata. Pored Berenson, u filmu će se pojaviti i još jedna zvijezda iz Holivuda, ali sa njom još nije postignut finalni dogovor.

Pobjeda saznaje da je riječ o glumcu Majklu Madsenu, koji je igrao i u prethodnom Đurovićevom filmu „As pik“, a jedan je od ekipe glumaca koje često angažuje reditelj Kventin Tarantino.

U ranijem intervjuu za Pobjedu, Đurović je istakao da se ova filmska priča dešava „u jednom malom prelijepom mjestu u zalivu Boke, nekoliko dana pred dolazak apokalipse, pred Prvi svjetski rat.“

"O tome kako apokalipsa dolazi spolja kad je u naznakama već unutra, u ljudskoj pohlepi i etničkoj aroganciji. Mi smo moćniji od vas i mi upravljamo vašim malim životima. I zato će čovječanstvo pasti u ponor, jer mi smo ti koji vas vodimo. Neka vrsta uvoda u fašizam, naravno kroz nježnu ljubavnu priču i o Crnogorcima na obali vječnog mora. O tri vjere, dva ostrva i jednom svjetskom ratu. Krećemo iz jedne priče o ženama pomoraca iz Boke, koje su stajale na obali i čekale da im se kapetani vrate. Kroz zalazak sunca. I o jednoj koja nije čekala. Sad kad razmislim, film je o matrijarhatu, o tome kako se muškarci prave važni, a na Balkanu žene unutra kontrolišu sve. A mi to ovdje nikad nećemo priznati", rekao je Đurović.

Koscenarista filma Goran Gocić inače je autor romana „Tai“, koji je prije nekoliko godina dobio Ninovu nagradu za najbolji roman godine. Snimanje filma trebalo bi da počne sljedeće godine na lokacijama u Perastu i Marakešu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније