Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta, objavila B.B. ]

25. 05. 2019. 11:23   >>  11:22

FILMSKA SMOTRA

Danas se završava festival u Kanu

Međunarodni filmski festival u Kanu, koji je počeo 14. maja, završava se danas dodjelom Zlatne palme i ostalih nagrada festivala, a tokom kojeg se za glavnu nagradu takmičio 21 film.

Festival je otvorilo ostvarenje "The Dead Don't Die" (Mrtvi ne umiru) američkog nezavisnog reditelja Džima Džarmuša, koji je 1984. godine dobio Zlatnu palmu za film "Čudnije od raja". Novi film tog reditelja se takođe takmiči za Zlatnu palmu.

Na spisku za Zlatnu palmu se nalazi, između ostalih, i "Bilo jednom u Holivudu", novi film američkog reditelja Kventina Tarantina, čiji je dolazak sa glavnim glumcima Leonardom DiKaprijom i Bredom Pitom bio veoma zapažen u Kanu. Pas koji glumi u filmu, keruša Brendi osvojila je nagradu Palm Dog za najbolju pseću ulogu.

Za glavnu nagradu se takmiče i filmovi reditelja Pedra Almodovara, braće Žan-Pjera i Lika Dardena, Arnoa Deplešena, Terensa Malika i Elaje Sulejmana.

Glavnu nagradu 72. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu će uručiti žiri čiji je predsjednik meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu. U žiriji su, između ostalih, američka glumica El Fening, francuski autor stripova Enki Bilal i reditelji iz Grčke i Francuske, Jorgos Lantimos i Roben Kampijo.

Zlatnu palmu je prošle godine dobio film "Kradljivci" (Shoplifters) japanskog reditelja Hizokazua Kore-ede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније