Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

23. 05. 2019. 16:14 >> 16:15

NAJBOLJI SCENARIO

Marinoviću nagrada "Kšištof Kišlovski"

Crnogorski reditelj Ivan Marinović dobio je nagradu "Kšištof Kišlovski" za najbolji scenario na završnom dijelu radionice "ScriptEast" koja je održana na Kanskom filmskom festivalu.

Prethodna dva dijela radionice za razvoj scenarija bila su u Poljskoj i na festivalu u Berlinu.

Crnogorski reditelj nagradu koja nosi ime slavnog poljskog reditelja Kšištofa Kišlovskog dobio je za scenario filma "Živi i zdravi" koji je dobio podršku i Filmskog centra Crne Gore i za scenario i za razvoj projekta.

Marinovićev scenario izabran je kao najbolji od 11 koliko ih je učestvovalo na radionicama.

Osim prestižnog i značajnog priznanja, prema riječima Marinovića i rad tokom radionica ćemu mnogo pomoći u u daljem razvoju projekta i njegovom plasmanu.

Ivan Marinović, debitovao je sa filmom "Igla ispod praga" koji je premijerno prikazan u takmičarskoj selekciji Sarajevo film festivala.

"Živi i zdravi" će biti njegovo drugo dugometražno igrano ostvarenje.

"ScriptEast" program je za scenariste iz centralne i istočne Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније