Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

22. 05. 2019. 23:45   >>  23:53

IZBORI POČINJU SJUTRA

Filmski svijet apelovao na glasanje za EP

Oko 500 ličnosti iz svijeta filma u Evropi, među kojima francuska rediteljka Selin Skijama i britanski sineasta Stiven Frirs, uputilo je danas apel za glasanje za Evropski parlament (EP) čiji se izbori održavaju od sjutra do 26. maja.

"Idite na glasanje od 23. do 26. maja!", navodi se u saopštenju u kojem potpisnici ocjenjuju da su izbori od ključnog značaja za osnovna prava u svjetlu slobode umjetničkog stvaralaštva.

"Slobodna i demokratska Evropa je Evropa u kojoj postoji sloboda misli i izražavanja. Naš zadatak je da branimo tu slobodu od rastućeg ekstremizma i svakog pokušaja minimalizovanja kulture, koja je kao glavni cement Evrope", navodi se u apelu.

Među potpisnicima su reditelji Žak Odijar, Vim Venders i braća, Lik i Žan-Pjer Darden. Apel su između ostalih inicirali Udruženje filmskih reditelja i Evropska akademija za film.

Apel je upućen u Kanu gdje je u toku 72. Međunarodni filmski festival.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније