Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: I. P. ]

18. 05. 2019. 23:38   >>  23:37

FESTIVAL U KRAGUJEVCU

Nagrada za "Prodavnicu igračaka"

Nagrada za glumačko ostvarenje na sinoć završenom 21. međunarodnom lutkarskom festivalu "Zlatna iskra" u Kragujevcu pripala je Branku Iliću za ulogu prodavca u predstavi "Prodavnica igračaka".

 

Predstavu je po tekstu Aleksandrua Popeskua za Lutkarsku scenu Gradskog pozorišta režirao Jaroslav Antonjuk.

"Prodavnica igračaka" priča je o djevojčici Dini koja se nađe u čarobnoj radnji u kojoj se samo naizgled biraju igračke. U toj prodavnici ne plaća se novcem, već godinama života, pa će Dinu želja za posjedovanjem novih stvari veoma brzo učiniti staricom.

Ova priča najmlađoj publici razotkriva važnu istinu da materijalne stvari ne donose sreću, te da u životu veću vrijednost imaju ljubav, prijateljstvo, osjećanja i brižnost.

"Prodavnica igračaka" govori o vječitoj razapetosti između "biti i imati", o potrazi za iskušenjima, glamurom i sjajem. To je i priča o snazi prijateljstva, o hrabrosti, posvećenosti i vještini donošenja mudrih odluka, ali i o odgovornosti za sopstvena djela.

Pored Branka Ilića, u predstavi igraju Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić i Pavle Ilić.

Reditelj Antonjuk potpisuje i songove za predstavu, a u autorskom timu su još: Eva Farkašova (scenografkinja, kostimografkinja i kreatorka lutaka), Zoran Đerić (dramaturg), Bogdan Szczepanski (kompozitor), Vladimir Slaninka (video animacija) i Davor Novak (korepetitor). Prevod teksta potpisuje Pero Mioč.

"Nagrada u Kragujevcu još jedna je u nizu koje je naša predstava osvojila od premijere u februaru 2018. do danas", navode iz Gradskog pozorišta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније