Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

18. 05. 2019. 12:37   >>  16:44 1

KOMEMORACIJA U JDP

"Pozorište je u crnini, otišao je Miša"

Proslavljeni glumac Mihailo Mišo Janketić (81) sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Prije sahrane održana je komemoracija u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a mnogobrojne kolege okupile su se kako bi odale počast preminulom velikanu.

Mnogobrojni prijatelji, članovi porodice i kolege stigle su u JDP kako bi odale počast preminulom glumcu.

Dragan Petrović Pele, Zdravko Šotra, Aleksandar Srećković Kubura, Anja Alač, Vesna Čipčić, Branimir Brstina, Vida Ognjenović, Milica Mihailović, Duško Kovačević, Srđan Timarov došli su na komemoraciju Miši Janketiću.

"Danas je pozorište u crnini. Otišao je Miša Janketić. I njega su sigurno iznenadile njegove poteškoće. To je bila uvreda časti za onu šamansku snagu kojom je u dva poteza mogao da razdrma cijelo gledalište. Mislili smo da će ga uloga u Kralju Betajnove spasti da će sve to otjerati. Ali neće više Miša osluškivati iza scene i biti na njoj. Sve je prošlo", rekla je Vida Ognjenović.

Bio je, kaže ona, jedinstven.

"Nije bilo šablona, njegovo majstorstvo bilo ne gotovo nemoguće. Dva puta ga nisam ni prepoznala kada je igrao u predstavi. Potpuno je sve promijenio. Bez obzira na svu krhkost profesiju uspio je Miša da sačuva svoju ličnost", rekla je Ognjenović.

Mihailo Miša Janketić biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Jedan od najboljih glumaca preminuo je 15. maja u Beogradu u 80-oj godini. Janketić je u bogatoj karijeri odigrao više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u Jugoslovenskom dramskom, a ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније