Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M.Lj. ]

06. 05. 2019. 18:20 >> 14:31

NIKŠIĆKA PREDSTAVA

"Što je čoek do li biciklista" u Tivtu

Pozorišna predstava „Što je čoek do li biciklista“ biće izvedena večeras pred tivatskom publikom, na Maloj sceni Centra za kulturu Tivat.

Predstava počinje u 20 časova.

"Što je čoek do li biciklista“ (sa podnaslovom“...ili filozofija objektivnog biciklizma) je novi projekat Nikšićkog pozorišta, čija se inscenacija u koprodukciji sa „Zahumljem“, ovih dana privodi kraju.

"Ta konceptualna komedija govori o odnosu Crnogoraca prema tradiciji i otkrivanju njihovog mentaliteta i mitomanije. Predstava je nastala po dramskom tekstu „Muzej biciklističkog ustanka u Crnoj Gori“, Zorana Kopitovića, koji je napisao prije dvadeset jednu godinu za pozorište „DODEST“, po motivima svog romana Amerikanac u Parizu“, saopšteno je iz Centra za kulturu Tivat.

Reditelj nikšićke, ali i prve (podgoričke) verzije ove pozorišne priče je Slobodan Milatović, koji je preminuo u martu ove godine, inače,  rodonačelnik alternativnog i ambijentalnog teatra u Crnoj Gori i preteča pozorišnog performansa u regionu. Cjelokupna autorska ekipa je nikšićka, jer su uloge povjerene poznatim glumcima: Velizaru Kasalici, Nebojši Vulanoviću.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније