Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta, objavila B.B. ]

21. 04. 2019. 10:40 >> 10:41

REDITELJ OGORČEN

Polanski tužio Akademiju koja dodjeljuje Oskare

Francusko-poljski reditelj Roman Polanski tužio je akademiju koja dodjeljuje prestižne Oskare, zbog toga što je, kako smatra, izbačen iz te institucije bez mogućnosti da iznese svoj stav.

Polanski je iz te institucije isključen prije godinu dana usred pokreta "Me Too", a pošto je jedan od filmskih stvaralaca optuženih za seksualno zlostavljanje.

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka je 3. maja 2018. godine saopštila da iz članstva isključuje Polanskog, kao i Bila Kozbija, pošto su obojica optuženi za seksualna zlostavljanja.

Akademija je tada opravdala svoju odluku da želi novi kodeks ponašanja poslije izbijanja seksualnog skandala sa holivudskim producentom Harvijem Vajnstajnom.

Advokati Polanskog izjavili su da je reditelj u subotu podnio tužbu u kojoj se navodi da je prije odluke koja mu je putem pošte upućena sa naznakom da odmah stupa na snagu, trebalo da prethodi "razumno objašnjenje" za takvu mjeru i da se reditelju pruži prilika da iznese svoj stav o tome.

Reditelja kultnih ostvarenja "Tesa", "Pijanista" i "Rozmarina beba", dobitnika brojnih nagrada širom svijeta, među kojima Oskar za najbolju režiju za "Pijanistu", i dalje goni američko pravosuđe zbog optužbi da je navodno silovao maloljetnicu 1977. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније