Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: M.M.Lj. ]

14. 12. 2018. 10:39 >> 10:11

CRNOGORSKI REDITELJ

Film Aleksandra Vujovića u Švedskoj

Autorski kratkometražni igrani film “The last gift” režisera Aleksandra Vujovića biće prikazan u zvaničnoj selekciji na zatvaranju BaNeFF film festivalu u Stokholmu.

 

Film govori o mladoj majci, koja spletom različitih okolnosti dolazi u iskušenje da ostavi svoje novorođeno dijete.

Projekcija filma biće upriličena u bioskopu ZITA u petak 21. decembara, nakon čega će biti organizovana Q&A sesija autora filma Aleksandra Vujovića sa Švedskom publikom .

“The last gift”  snimljen je u Njujorku. Scenarijo, režiju, produkciju i montažu potpisuje  Vujović, direktor fotografije je Carlos Tamajón Correa, glavnu ulogu u filmu tumači Nada Vasilijević, obradu zvuka i mix potpisuje Jovo Kljajić, dok je pomoćnik reditelja i scenograf Nurmagambetov Jangir.

Na Balkan New Film Festivalu (BaNeFF) će biti prikazani filmovi iz Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine ali i Grčke, Ukrajine, Poljske.

Gosti ovogodišnjeg Festivala BaNeFF doc.short su reditelji: Olha Lazebnik - Ukrajina u filmu o bombardovanju Srbije i Crne Gore 1999, Aleksandar Vujović - Crna Gora film o traumama majčinstva, Aleksandar Reljić film o logoru Aušvic i Miloš Škundric o zakulisnim igrama Prvog svetskog rata, autori iz Srbije.

Festival su podržali Švedski filmski institut, Švedski institut, bioskop Zita, ABF Stockholm i Folkets bio.

 

Aleksandar Vujović  je crnogorski reditelj, multimedijalni umjetnik i producent. Na Akademiji lijepih umjetnosti di Brera u Milanu, završio je osnovne, specijalističke i magistarske studije.

 U Milanu je realizovao mnigobrojne projekte, između ostalih, za multinacionalne kompanije kao što su Mediaset (Rete 4) i Diesel.

Usavršavao se u Njujorku.U tom periodu je I nastao kratkometražni igrani film “The Last Gift“ u saradnji sa New York Film Academy.

Za kratkometražni film “As trains go by“, u produkciji Andromeda Pictures, dobio je međunarodnu nagradu SEE Film Festivala u Parizu.

Član je organizacije za zaštitu prava filmskih producenata u Crnoj Gori , kao i član nadzornog odbora iste organizacije. Izabran je u akademsko zvanje docent na Univerzitetu Donja Gorica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније