Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

14. 02. 2013. 09:40 >> 09:38

BERLINALE

Ovacije za "Gloriju"

Čileanska drama „Glorija“ izazvala je oduševljenje na projekciji, i epitet prvog hita poslije serije promašaja. Riječ je o dirljivoj priči o sredovječnoj ženi koja traži ljubav i avanturu u današnjem Santijagu.

Ne bez razloga ovaj lik se poredi sa Vudijem Alenom i njegovim pričama o odnosima, i sa Meril Strip, čiji kvalitet glume donosi Paulina Garsija.

Reditelj Sebastijan Lelio je inspiraciju pronašao u životu svoje majke i njene generacije, koja je rijetko pod lupom filmske industrije opsjednute mladima.

Lelio svoju glavnu junakinju poredi sa likom boksera Rokija Balboe:

„Život je udara i obara, ali ona uspijeva da ustane još jednom i krene napred uzdignute glave“.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније