Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Vuk Perović RTCG

16. 08. 2018. 21:19   >>  21:07

ZATVARANJE SFF

"Elegija lovora" privukla pažnju filmskih kuća

Sarajevo film festival završava se večeras svečanom dodjelom nagrada u Narodnom pozorištu. Crna Gora, ove godine, u Sarajevu je imala više uspješnih priča. Jedna od njih je i projekat "Elegija lovora" reditelja Dušana Kasalice koji je bio dio prestižnog programa CineLink za projekte u razvoju.

CineLink okupio je profesionalce iz različitih zemalja. Biti dio tog programa vrlo je važna stvar za budući život projekta. 

"Mi smo na CineLinku radili od aprila, kada smo krenuli u posao, i imali smo sastanke sa drugim predstavnicima industrije kako bi nas uopšte pripremili sa onim šta nas čeka tokom festivala. Kada smo ovdje došli sada u avgustu, mi smo imali oko 25 sastanaka sa potencijalnim partnerima i što se tiče produkcijskih kompanija iz regiona i iz Evrope za potencijalne koprodukcije. To je bila lijepa prilika i da se čuje za projekat", rekao je Dušan Kasalica za TVCG.

"Elegija lovora" privukla je veliku pažnju filmskih kuća iz različitih zemalja.

"Mi smo se čak iznenadili, interesovanje je bilo prilično veliko. Nekako su ljudi dolazili na sastanke sa nama da nam predlože saradnju. Mi imamo utvrđeni plan rada tako da tu treba da se posloži više faktora, ali sve u svemu mislim da ćemo nastaviti saradnju sa nekim sa kojima smo se sastali," rekao je Kasalica.

Kasalica je dobitnik Srce Sarajeva za kratki film "Biserna obala" i specijalno priznanje za ostvarenje "Soa".

Vuk Perović, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније