Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Vuk Perović TVCG ]

14. 08. 2018. 19:22 >> 19:08

REDITELJ MIJOVIĆ

Publika dobro prihvatila "Granice, kiše"

Film "Granice, kiše", reditelja Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara, koprodukcija pet zemalja među kojima je i Crna Gora, a čiju proizvodnju je podržala RTCG, premijerno je prikazan sinoć na Sarajevskom filmskom festivalu.

 

Ostvarenje "Granice, kiše" prikazano je u okviru selekcije Bosanskohercegovački filmski program, a svoju priču započelo je 2008. upravo na ovom festivalu, u okviru CineLink programa kada je dobilo prvu nagradu za projekat u razvoju.

Deset godina kasnije film je premijerno prikazan upravo u Sarajevu. "Granice, kiše", priča je o ljubavi i nadi, a film se odigrava u selima na na tromeđi Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Reditelj Nikola Mijović.

"Prije svega osjećaj olakšanja što je film završen najzad je gotov. Prikazali smo ga publici, publika je reagovala jako dobro, pozitivni su komentari svi su zadovoljni," saopštio je Mijović.

Glavnu ulogu u filmu, ulogu Jagode, studentkinju filozofije koja posjećuje rođake u dva sela, tumači Kristina Stevović Obradović.

"To je sada odvojeno od mene. Ja sam se trudila u tom trenutku, u odnosu na okolnosti, indikacije rediteljske i tu jednu neobičnu, drugačiju, nelinearnu priču da dam najbolje od sebe. Ovaj film sam snimala, na kasting pošla kao dvadesetdvogodišnjakinja, prvi dio  snimila kao dvadesetčetvorogodišnjakinja. Prošlo je vrijeme pa je izašao i sad ga gledam. Sve u svemu zadovoljna sam onim što smo uradili," saopštila je ona.

Glumačku ekipu čine i Dubravka Drakić, Momo Pićurić, Marta Pićurić i drugi. "Granice, kiše" koprodukcija je Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske i Velike Britanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније