Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Nevenka Jovović, TVCG

05. 08. 2018. 16:40 >> 16:36

HERCEG NOVI

Premijera "Lijenštine" na Kanli Kuli

Crnogorski film „Lijenština“ reditelja i scenariste Alekse Stefana Radunovića premijerno je prikazan na Kanli kuli, u okviru takmičarskog programa dugometražnog igranog filma 32. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festival.

Reditelj Aleksa Stefan Radunović kaže da je cilj bio da doprinese pozitivnim promjenama da ukaže na odgovornost pojedinca ali i  cijelog društva.

"Cijeli film je sastavljen, uglavnom, iz kratkih anegdota koje su se ili desile ili meni ili mom stricu, tako da nijesam morao da izmislim samo sam pokušavao da sve uklopim da ima smisla i da sve ima početak i kraj," rekao je on.

Lijenština nastavlja filmski život, prikazivaće se na Sarajevo Film Festivalu.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније