Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

04. 08. 2018. 19:13   >>  19:05

NA ŽABLJAKU

Počinje četvrto izdanje GMIFF

Četvrti "Green Montenegro international film fest- GMIFF 2018“ ekološka kulturna manifestacija na kojoj će se prikazati više od 30 projekcija iz 30 država svijeta biće otvoren večeras na obali Crnog jezera.

U okviru četvrtog izdanja Green Montenegro International Film Fest-a 2018 (GMIFF), koji se održava u Nacionalnom parku Durmitor od 4. do 7. avgusta, u Bijelom Polju će se 5. 6. i 7. avgusta prikazivati filmovi na temu zaštite životne sredine.

GMIFF je konceptualni filmski festival na temu zaštite žvotne sredine, koji nakon tri festivalska izdanja, postaje prepoznat kao centar ekološkog i kulturnog identiteta države Crne Gore i kao pokretač konkretnih akcija i održivih ideja na planu zaštite i očuvanja prirodnih resursa naše zemlje.

Green Montenegro International Film Fest 2018 – četvrto izdanje

Nakon tri festivalska izdanja odlukom Savjeta GMIFF-a, festival se seli u jednu od najljepših prirodnih cjelina u Evropi, u Nacionalni park Durmitor. Filmovi će biti prikazivani na atraktivnom otvorenom prostoru, noću, pored Crnog jezera, ispod samog vrha Durmitora, pred velikim brojem stranih turista, gostiju i mještana, uz veliki broj pratećih programa, tokom četri dana trajanja festivala, što će dodatno upotpuniti turističku i kulturnu ponudu Žabljaka.

Festival će se održati u periodu od 4.- 7. avgusta 2018. godine. Organizatori ovogodišnjeg festivala GMIFF su Centar za kulturu Žabljak u saradnji sa CEZAM-om, uz podršku Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Ministarstva kulture, Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva prosvjete, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, UNDP-a i drugih.

GMIFF je konceptualni filmski festival na temu zaštite životne sredine. Cilj festivala je razvijanje i podizanje nivoa svijesti o potrebi zaštite i očuvanja životne sredine, kroz umjetnički impuls i unaprijeđenja znanja i informisanosti o ekologiji, kroz upoznavanje sa globalnim trendovima ka kojima Crna Gora teži, te samim tim predstavlja veliki korak na tom putu.

Festival je edukativanog i nekomercijalanog tipa, takmičarskog karaktera, podijeljen u III kategorije: 1. ekologija, 2. ekologija duše, 3. promotivno turistički filmovi.

Pored priznanja za prvo, drugo i treće mjesto u pomenutim kategorijama dodjeljuje se i Grand Prix za najbolje ostvarenje na festivalu.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније