Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 03. 2018. 10:02 >> 10:06

DVA FILMA U CNP-U

Kinoteka u čast Nebojše Glogovca

Crnogorska kinoteka, u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem (CNP), u čast Nebojše Glogovca, prikazaće u utorak, 20.marta dva filma u kojima je ostvario zapažene uloge.

Iz Crnogorske kinoteke navode da će se u utorak u 18 sati biti prikazan film "Ubistvo s predumišljajem" iz 1995. godine, u kojem je Glogovac ostvario prvu glavnu ulogu, tumačeći lik Bogdana Bilogorca, koja mu je donijela i prvo veliko priznanje – nagradu "Car Konstantin" za najbolju mušku ulogu na Filmskom festivalu u Nišu 1995. godine.

Film je režirao Gorčin Stojanović, u filmu igraju i Branka Katić, Ana Sofrenović, Sergej Trifunović i drugi.

U 20 sato iste večeri, dodaju, biće prikazano najnovije ostvarenje Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske", u kojem je Glogovac maestralno dočarao lik Vjeke Kralja, profesora u penziji koji je deklarisani homoseksualac i transvestit.

Samo u 2017. godini, za glavnu ulogu u tom filmu, Glogovac je dobio Gran pri 52. Festivala glumačkih ostvarenja – Filmskih susreta u Nišu, Zlatnu arenu u Puli, nagradu Evropski glumac godine u Italiji i nagradu Najbolji glumac na festivalu u Londonu.

Pored Glogovca, uloge tumače i Ksenija Marinković, Dejan Aćimović, Božidar Smiljanić.

"Pozivamo publiku da prisustvuje projekciji filmova i da na taj način zajedno odamo počast velikom glumcu", saopšteno je iz Crnogorske kinoteke.

Ulaz je slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније