Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Objavio: P.R. [ Beta ]

01. 11. 2017. 21:49 >> 21:27

SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Optužbe i za Hofmana i Ratnera

Optužbe za seksualno uznemiravanje iznijete su danas u američkim medijima i na račun glumca Dastina Hofmana i režisera Breta Ratnera, posljednjih u nizu holivudskih zvijezda suočenih s takvim optužbama.

Kriza koja potresa Holivud započeta je iznošenjem optužbi za seksualno zlostavljanje protiv producenta Harvija Vajnstajna, a na toj listi u međuvremenu su se našli i glumci Kevin Spejsi i Džeremi Piven i scenarista i režiser Džejms Tobak, navodi Asošiejted pres.

Glumica Ana Grem Hanter optužila je danas oskarovca Hofmana (80) za seksualno uznemiravanje 1985, kada je imala 17 godina, a on 48.

Ona je u kolumni za časopis Holivud riporter navela da ju je Hofman dodirivao na snimanju filma "Smrt trgovačkog putnika" (Death of a Salesman) i "pričao joj o seksu".

Hofman joj se danas izvinio za "bilo šta što je uradio, a što je moglo da je stavi u neprijatnu situaciju" i dodao da ta situacija "ne pokazuje ko je on".

Šest žena, uključujući i američku glumicu Oliviju Mun, optužilo je u današnjem Los Anđeles tajmsu i režisera Breta Ratnera za seksualno uznemiravanje i neprikladno ponašanje.

Mun je za taj list rekla da je tokom snimanja filma "Poslije sumraka" 2004. godine, Ratner masturbirao pred njom u njegovoj prikolici. Ona je taj incident opisala u knjizi eseja 2010. godine, ne navodeći tada Ratnerovo ime.

Los Anđeles tajms je danas opisao i druge situacije u kojima je Ratner navodno agresivno nastupao prema glumicama, od kojih neke tvrde da ih je pratio do kupatila.

Tadašnja manekenka Eri Sasaki rekla je da je Ratner nagovijestio da će joj dati ulogu u filmu "Gas do daske 2" (Rush hour 2), ako bude spavala s njim.

Ratnerov advokat Martin Singer rekao je danas da njegov klijent "oštro odbacuje gnusne ponižavajuće optužbe".

Dastin Hofman je poznat ulogama u brojnim filmovima, među kojima su "Diplomac", "Kramer protiv Kramera", "Kišni čovjek", "Svi predsjednikovi ljudi", "Tutsi", "Mali veliki čovjek", "Ponoćni kauboj", "Psi od slame", "Maratonac", "Dežurni krivci".

Ratner je režirao serijal filmova "Gas do daske" i filmove "Crveni zmaj" (Red dragon) i "Iks-men 3: Posljednje uporište" (X-Men: The Last Stand).

Lavina optužbi pokrenuta u Holivudu

Lavina optužbi pokrenuta je navodima protiv producenta Harvija Vajnstajna, koga je nekoliko desetina žena optužilo za seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje. Nekoliko dana od prvih optužbi protiv njega, Vajnstajn je dobio otkaz u kompaniji čiji je osnivač.

Kompanija Netfliks juče je obustavila snimanje posljednje, šeste sezone serije "Kuća od karata", poslije optužbi na račun Kevina Spejsija, koji u seriji igra glavnu ulogu. Spejsija je glumac Entoni Rep optužio da ga je seksualno uznemiravao 1986. godine, kao četrnaestogodišnjaka.

Poslije odluke da se pauzira snimanje "Kuće od karata", danas je iznijeta i druga optužba protiv Spejsija. Meksički glumac Roberto Kavazos naveo je na Fejsbuku da je imao nekoliko susreta sa Spejsijem koji su "blizu zlostavljanja". On je opisao njihov susret u baru londonskog pozorišta "Old Vic", čiji je umjetnički direktor Spejsi bio od 2004. do 2015. godine, rekavši da je čuveni glumac pokušao da ga mazi protiv njegove volje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније