Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Beta [ Objavio: O.Z. ]

07. 09. 2017. 23:27   >>  22:57

URUČENJE 11. NOVEMBRA

Počasni Oskar francuskoj rediteljki Vardi

Francuska rediteljka Anjes Varda (89) dobiće 11. novembra počasnog Oskara za životno djelo na ceremoniji u Los Anđelesu tokom koje će biti nagrađen i kanadski glumac Donald Saterlend.

Rediteljka je već dobila počasnog Cezara 2001. i počasnu Zlatnu plamu Međunarodnog filmskog festivala u Kanu 2015. godine.

"Počasnim Oskarom želimo da odamo priznanje izvanrednom doprinosu svijetu kinematografije", saopštila je američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka koja dodjeljuje prestižnog Oskara.

Anjes Varda, rođena Arleta Varda u Briselu, jedna je od retkih rediteljki Novog talasa. Proslavila se s filmovima "La Pointe courte" iz 1955. godine, snimljenim u saradnji s Alenom Reneom, "Cleo de 5 a 7" (1962), "Les Creatures" (1966), "Sans toit ni loi" (1985) i "Les Plages d'Agnes".

Sarađivala je s glumcima Filipom Noareom, Marčelom Mastrojanijem, Katrin Denev i Mišelom Pikolijem.

Počasnog Oskara pored Anjes Varde, dobiće i Saterlend, nezavisni reditelj i scenarista Čarls Barnet i filmski fotograf Oven Rojzman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније