Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

11. 02. 2013. 09:08   >>  09:08

argo i aflek

BAFTA : Aflek ponovo najbolji

Na ceremoniji u kraljevskoj operi u Londonu Film "Argo" i njegov reditelj Ben Aflek dobili Bafta nagrade za najbolji film i reditelja.

"Argo", radjen po istinitoj priči o talačkoj krizi u Iranu 1979. i Aflek trijumfovali su i na nedavnom 70. jubilarnom izdanju Zlatnog globusa, a tom ostvarenju se predvidja uspjeh i na predstojećoj dodjeli američkog Oskara 24. februara, mada Aflek nije ušao u konkurenciju za najboljeg reditelja.

Baftu za najboljeg glumca, baš kao i Zlatnog globusa, osvojio je Danijel Dej-Luis koji tumači lik Abrahama Linkolna u istoimenom ostvarenju Stivena Spilberga.

On je iza sebe ostavio Afleka, koji u "Argu" tumači i glavnu ulogu, Bredlija Kupera iz "Silver Linings Playbook", Hjua Džekmana iz "Jadnika" i Žoakina Feniksa iz "The Master".

Za najbolju glumicu proglašena je Emanuel Riva za naslovnu ulogu u filmu "Amour" Mihaela Hanekea, pobijedivši Džesiku Čestejn iz "Zero Dark Thirty", Marion Kotijar iz "Rust and Bone", Dženifer Lorens iz "Silver Linings Playbook" i Helen Miren iz "Hičkoka".

U kategorijama najboljeg sporednog glumca i glumice, Bafte su dobili Kristof Valc iz "Đangove osvete" i En Hatavej iz "Jadnika".

"Đjangova osveta" Kventina Tarantina pobijedila je u kategoriji originalnog scenarija, ispred "Amour" Hanekea, "The Master" Pola Tomasa Andersona, "Moonrise Kingdom" Vesa Andersona i Romana Kopole i "Zero Dark Thirty" Marka Boala.

Za najbolji film van engleskog govornog područja proglašen je "Amour", koji je prošle godine dobio i Zlatnu palmu u Kanu.

Baftu u kategoriji najbolje originalne muzike odnio je najnoviji nastavak iz serijala Džems Bonda - "Skyfall".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније