Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: O.Z. ]

05. 06. 2017. 11:15 >> 09:21
1

NAJBOLJI KRATKOMETRAŽNI

Film Aleksandra Vujovića nagrađen u Parizu

Autorski film “As trains go by”, crnogorskog reditelja Aleksandra Vujovića, nagrađen je za najbolji kratkometražni film u 2017, na SEE Film Festivalu u Parizu.

SEE Film Festival je internacionalni festival koji okuplja autore iz petnaest različitih zemlja sa područja jugoistočne Evrope.

Na zatvaranju festivala, u subotu veče 3. juna, upriličena je francuska premijera Vujovićevog filma u teatru Le Palace.

“As train go by” govori o mladiću opterećenim ljubavnom vezom iz prošlosti koju nije prebolio i koja na njega ima snažan uticaj. Pritisnut osvrtanjima na prošlost, junak priče pokušava da prevaziđe svoje unutrašnje nezadovoljstvo.

Film je sniman u Njujorku, na filmskoj traci 16mm u crno-bijeloj tehnici. Angažovani glumci odabrani su na kastingu koji je rađen na Njujorskoj filmskoj akademiji pa je tako glavna uloga u filmu pripala brazilskom akteru Felipe Venturi, a u filmu još glume i Andreza Ortiz i Jackeline Salomao. U pitanju je autorski projekat čiju režiju, produkciju, scenario i montažu potpisuje Aleksandar Vujović. Ostali dio ekipe koji je učestvovao u izradi filma čine direktor fotografije Rodrigo F. Rojo, originalnu muzičku kompoziciju potpisuje Nemanja Bečanović, koproducent je Vladimir Vučinić, grading & telecine potpisuje Filip Orlandić - Living Pictures Beograd, za obradu i mix zvuka bio je zadužen Jovo Kljajić, dok je asistent reditelja Vivek Rangachari.

Prije festivala u Parizu, film Aleksandra Vujovića je prokazan i na festivalu “SEE a Berlin”, koji je trajao od 25. do 28. maja.

Domaću premijeru film je imao na zatvaranju Podgorica film festivala, 27. septembra 2016. Autorski projekat Vujovića prikazan je na Petom Tuzla Film Festivalu 14. oktobra 2016. u takmičarskoj selekciji Kratki film.

Aleksandar Vujović je crnogorski reditelj i producent. Na Akademiji lijepih umjetnosti di Brera u Milanu, odsjek Nove tehnologije umjetnosti – Kinematografija i video, završio je osnovne, specijalističke i magistarske studije.

U drugoj polovini 2010. godine, boravio je na usavršavanju u Njujorku, na Njujork Film Academy, gdje je završio semestar Master programa za režiju (Filmmaking). U tom periodu realizovao je kratkometražni (autorski) igrani film "The Last Gif".

Od januara 2011. godine, predsjednik je i osnivač producentske kuće “Andromeda Pictures”.

Od 2014. član organizacije za zaštitu prava filmskih producenata u Crnoj Gori A-PRAVA Montenegro, kao i član nadzornog odbora te organizacije.

Danas živi i radi na relaciji Italija – Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније