Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

10. 02. 2013. 11:57   >>  11:55

evropska premijera

"Krugovi" Srdana Golubovića na Berlinalu

Film reditelja Srdana Golubovića "Krugovi" imaće evropsku premijeru sjutra na festivalu u Berlinu, u programu Forum.

 

Svjetska premijera bila je prošlog mjeseca na festivalu Sandens, na kojem su "Krugovi" dobili specijalnu nagradu žirija, kao i pozitivne reakcije američke publike.

Berlinski festival održava se 63. put, od 7. do 17. februara. Film "Krugovi" imaće ukupno četiri projekcije. Golubović je već učestvovao na Berlinalu sa svojim prethodnim filmom "Klopka".

"Krugovi", u produkciji beogradskog "Baš Čelika", govore o posljedicama jednog herojskog čina, o vraćanju duga i potrebi da se dobro jednog dana vrati.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog vojnika Srđana Aleksića koji je 1993. godine životom platio za svoj moralni podvig.

Savremena priča prati paralelne događaje u Beogradu, Njemačkoj i Trebinju.

Uloge: Aleksandar Berček, Leon Lučev, Nebojša Glogovac, Hristina Popović, Nikola Rakočević, Boris Isaković, Vuk Kostić. 

Trejelr za film "Krugovi" možete pogledati ovdje:


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније