Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: O.Z. ]

08. 03. 2017. 12:39 >> 12:14

POČELO SNIMANJE

Dejan Đonović u novom filmu Boba Jelčića

Crnogorski glumac Dejan Đonović dobio je u ulogu u novom filmu hrvatskog reditelja Bobe Jelčića 'Sam samcat'. Film, koji priča o ocu koji se nakon razvoda braka bori za svoje dijete, počeo je da se snima 3. marta u Zagrebu.

"Film u tri dijela prati emotivne faze glavnog lika nakon razvoda poslije koga je dijete dodijeljeno majci. Najprije neuspješno pokušava da se legalno kreće kroz sistem, potom počne da traži "alternativne" puteve do svog cilja, a na kraju uzima predah od svega i posmatra vrijeme koje on i dijete provode u igri, ludovanju, bezbrižnosti", piše u najavi filma produkcijske kuće Spiritus Movens.

"Sam samcat" je drugi dugometražni film Bobe Jelčića, nakon izuzetno uspješnog i više puta nagrađenog prvijenca "Obrana i zaštita", za koji je takođe potpisuje scenario i režiju. Uoči početka snimanja pohvalio je ekipu koja je tri sedmice učestovovala na probama, najavivši da će to biti "jako dobar film".

Tome bi mogao doprinijeti i glumačka postavka - u glavnim ulogama su Rakan Rushaidat, Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Ksenija Marinković, Nikša Butijer, Milivoj Beader kao i crnogorski glumac Dejan Đonović.

Dejan Đonović, koga smo skoro gledali u veoma zapaženoj ulozi u filmu "Igla ispod praga" Ivana Marinovića, nije krio oduševljenje zbog dobijenog povjerenja.

"Vijest o kastingu za ulogu u hrvatskom filmu "Sam samcit" za mene je bila, prosto, neočekivana. Kad previše ne očekujete, često se desi upravo ono što vam u ovom poslu donese najveću radost - da je moguće da budete dio jedne umjetničke zajednice koja stvara jedan novi život- život u filmu koji će svom snagom da brani pravo čovjeka da bude čovjek. Veoma sam srećan što sam dobio priliku da budem dio budućeg sjajnog filma", kazao ej Đonović.

Po riječima Mikija Manojlovića, Jelčić im na probama "duboko zadire u intimu i odnose likova, što i nije tako uobičajeno za redatelje našeg podneblja".

Film je podržao Hrvatski audiovizualni centar i Fondacija za kinematografiju Sarajevo, a očekuju se rezutati konkursa Filmskog centra Srbije, Ministarstva kulture Crne Gore i Holandskog filmskog fonda. Koproducenti na filmu su Dokument Sarajevo, Dart film Beograd, Adriatic Western iz Crne Gore i De productie iz Amsterdama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније