Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

09. 02. 2013. 14:19   >>  14:17 1

Za životno djelo

„Cezar“ Kevinu Kostneru

Najvažnije francusko filmsko priznanje -"Cezar“- pripašće holivudskom glumcu i reditelju Kevinu Kostneru za životno djelo.

58-godišnjem Kevinu Kostneru nagrada će biti uručena na svečanosti 22. februara u Parizu.

Kostner je osvojio dva Oskara – za najbolji film i najbolju režiju - ostvarenjem  „Ples sa vukovima“ iz 1990. godine.

Ostaće zapamćen i po ulogama u blokbasterima kao što su  „Nesalomivi“ , „Polja snova“ i „Tjelohranitelj“, u kojem mu je partnerka bila Vitni Hjuston.

U saopštenju Francuske akademije za umjetnost i film navodi se da će Kostner dobiti nagradu za svoj rad – kao glumac, reditelj i producent za „fantastičan doprinos istoriji kinematografije".

Što se tiče filmova, ostvarenje „Ljubav“ austrijskog reditelja Mihaela Hanekea, glavni je favorit za nagradu „Cezar".

Francusko-austrijsko ostvarenje, koje je prošle godine nagrađeno Zlatnom palmom u Kanu, a u trci je i za ovogodišnjeg Oskara, nominovano je u 10 kategorija, uključujući i za najbolji film.

Među inostranim filmovima, nominovan je i triler „Argo“ Bena Afleka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније