Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

01. 05. 2013. 15:45 >> 15:51

PREMIJERNO U KANU

Dokumentarac o Ejmi Vajnhaus

Produkcijska kuća "Focus Features international" saopštila je da bi dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus trebalo da svoju premijeru ima na ovogodišnjem Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Film o engleskoj pjevačici koja je 2011. preminula u 27. godini života, režira Asif Kapadia, britanski reditelj čije je ostvarenje "Senna" o čuvenom brazilskom vozaču Formule 1 osvojilo Bafta nagradu za najbolji dokumentarac.

"Ejmi je spadala među one koji su imali pažnju sa svake strane. Ona je pisala i pjevala iz srca. Međutim, činilo se da će se raspasti pod velikim pritiskom medija, problematičnim vezama, svjetskim uspjehom i nesigurnim načinom života", navodi se u saopštenju Kapadie, povodom filma.

Režiser je istakao da je to moderan i nevjerovatno emotivan film, koji je obuhvatio duh vremena u kojem živimo, što su rijetki filmovi uspjeli da urade do sada.

U dokumentarcu  su korišćeni  snimci iz privatne arhive, koji do sada nijesu prikazivani.

Vajnhaus je dostigla  zenit popularnosti 2006. nakon objavljivanja njenog drugog albuma "Back to Black", koji je prodat u 12 miliona primjeraka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније