Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.Lj. [ Dan ]

19. 04. 2024. 11:26 >> 11:26
1

PO NALOGU SDT-A

Nikšić: SPO pretresa kuću policijske službenice

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja prethodnih dana su, kako Dan nezvanično saznaje, pretresali porodičnu kuću i ostale privatne prostorije jedne dugogodišnje visokopozicionirane policijske službenice iz Nikšića.

Ona se dovodila u vezu sa nezakonitim radnjama u nizu afera koje su posljednjih godina rezultirale podizanjem optužnica, dok su neke još u fazi izviđaja.

Ime ove policijske službenice dovodilo se i u vezu i sa predmetom budvanske afere izgradnje šetališta u Petrovcu koje je SDT godinama izviđalo i koje je za trasu od 1,6 kilometara progutalo nevjerovatnih 7,5 miliona eura.

Neki mediji su ranije objavili da se u SDT nalaze dvije krivične prijave, zbog malverzacija u tom poslu, zbog uništavanja dokumentacije o popločavanju šetališta i prikrivanju stvarnog stanja, a među prijavljenima je bila i pomenuta policijska službenica i sa njom više povezanih osoba i preduzeća, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja, zloupotrebe ovlašćenja u privredi, falsifikovanja službene isprave, utaje poreza, prevare na organizovan način u produženom trajanju.

Osim policijske službenice prijavom je bilo obuhvaćeno i više poreskih inspektora i savjetnika PJ Nikšić i Budva.

Visoka policijska službenica pominjana je i na suđenju bivšem predsjedniku Privrednog suda Blažu Jovaniću, kada je jedna od okrivljenih tvrdila da je optužena za zloupotrebu položaja stečajne upravnice i proceniteljke između ostalog i zbog činjenice da se našla na putu imovinskih i ličnih interesa najbožljih prijateljica ove visoke policijske službenice i sada suspendovane specijalne tužiteljke Lidije Mitrović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније