Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

07. 04. 2024. 14:04 >> 14:05

UZ JEMSTVO

Čeka se mišljenje tužioca da li će se Mijajlović braniti sa slobode

Advokat Aleksandra Mijajlovića Zoran Piperović saopštio je da Viši sud još nije odlučio da li će se njegov branjenik, optužen za formiranje kriminalne grupe zbog šverca cigareta, uz jemstvo braniti sa slobode.

Piperović je kazao da se čeka mišljenje specijalnog tužioca.

Kako prenose Vijesti, Mijajlovićeva odbrana 22. marta garantovala je sudu sa 1,1 milion eura da će im taj Podgoričanin biti dostupan ako mu ukinu pritvor.

“Do petka, do 15 sati, u sud nije pristiglo mišljenje specijalnog tužioca Miroslava Turkovića kojim bi se izjasnio da li je saglasan da sud prihvati jemstvo koje smo ponudili ja i kolega Stefan Jovanović. To znači da je predlog u tužilaštvu već sedam ili osam dana, a radnja koju treba da završi može da traje 10 ili pet minuta”, kazao je Piperović za RTCG.

Piperović napomimje da u trenutku kada je određen pritvor, sudija Suzana Mugoša je konstatovala u obrazloženju rješenja o određivanju pritvora da ne postoje komunikacije na Skaj aplikaciji između Aleksandra Mijajlovića i bilo kojeg lica, vjerovatno misleći da to tužilaštvo ima i da je pitanje dana kad će da ispliva u predmetu.

"Danas imamo sljedeći fakat, koji je prosto nevjerovatan, a najviše nezakonit. Mijajlović je u pritvoru više od 30 dana, a tužilaštvo je prije par dana, kako imam informaciju, ili tek treba da uputi zahtjev Francuskoj, postavljajući pitanja Europolu - da li postoji bilo kakva komunikacija na Skaju između Mijajlovića i bilo kog lica. A ja pitam - što treba do tada da radi Mijajlović i što treba do tada da radi odbrana Mijajlovića? Znači imamo Mijajlovića u pritvoru bez elementarnog i jedinog dokaza u tom predmetu, a to je Skaj komunikacija. Imamo građanina Crne Gore koji čeka da tužilaštvo nađe dokaz da mu verifikuje dosadašnji pritvor”, kazao je on.

Smatra da Mijajlović treba odmah da izađe iz pritvora, pišu Vijesti.

Mijajlović je uhapšen 19. februara po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje ga tereti da je sa još jednom osobom formirao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete.

Članovima kriminalne ekipe Mijajlovića SDT je označio policajce Milenka Miću Rabrenovića, Radoja Rabrenovića, Dragana Backovića i Mirka Mijuškovića, zatim Dejana Jokića, Goluba Vojinovića, Milana Vukadinovića i nekoliko osoba na čijoj identifikaciji tužioci rade.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније