Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

27. 03. 2024. 13:54 >> 08:16
5
Čitaj mi:

ZOGOVIĆ NAJAVIO

Kontrolno saslušanje zbog opstrukcija u istrazi ubistva Pavla Bulatovića

Predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore Milun Zogović najavio je da će koalicija "Za budućnost Crne Gore" pokrenuti inicijativu za kontrolno saslušanje na temu opstrukcije bezbjednosnog sektora Crne Gore u slučaju istrage ubistva nekadašnjeg saveznog ministra obrane Pavla Bulatovića. U emisiji "Okrugli sto", na Parlamentarnom kanalu Televizije Crne Gore (TVCG), Zogović je rekao da će na osnovu informacija, koje će biti javno prezentovane na tom saslušanju, nadležni organi Crne Gore i Srbije morati da preduzmu određene mjere.

Zogović je kazao da će na zajedničko kontrolno saslušanje pozvati ministra odbrane Crne Gore, ministra unutrašnjih poslova, direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB). Rekao je i da bi im dali rok od nekih mjesec dana kako bi na zajedničkoj sjednici Odbora za bezbjednost i Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu saopštili preliminarne rezultate.

"Na tom saslušanju bi se vidjelo kakva je bila opstrukciona uloga bezbjednosnog sektora u istrazi ubistva Pavla Bulatovića. Na to saslušanje bio bi pozvan i vrhovni državni tužilac Milorad Marković, a tražili bismo i da nam Anketni odbor koji je organizovala Savezna skuština dostavi predmetnu građu od oko 1.000 stranica oko ubistva Bulatovića", rekao je Zogović na Parlamentarnom kanalu.

Nakon tog saslušanja, dodao je, određene institucije bi morale da preduzmu određene mjere.

"Morale bi da rade svoj posao kako ne bi dozvolili da bilo ko izbjegne pravdu i odgovornost i da vidimo koja je bila čija uloga u prošlosti", naglasio je Zogović.

U emisiji je, između ostalog, kazao i da se mora krenuti od prošlosti "ako želimo da raskrstimo sa kriminalnim nasljeđem".

"Mi imamo ogromno kirminalno nasljeđe koje nije taknuto i 30 godina se evidentno vidi spoj političke, kriminalne i ekonomske moći koja je upravljala svim sferama u Crnoj Gori. Moramo da stvorimo institucije koje mogu da se obračunaju sa tim nasljeđem", poručio je predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Emisiju "Okrugli sto" gledajte večeras na Parlamentarnom kanalu i Portalu RTCG od 20 sati.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније