Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

02. 02. 2024. 16:40 >> 16:45
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Advokatska komora: Milović targetira advokate, to je nedopustivo

Predsjednik Advokatske komore Danilo Mićović tvrdi da ministar pravde Andrej Milović targetira određeni broj advokata, nazivajući ih advokatima mafije. Iz Advokatske komore tvrde da je to nedopustivo i da to ne priliči nosiocu visoke i odgovorne funkcije kao što je ministar pravde.

Podsjetimo, Milović je juče pred Ustavnim odborom Skupštine Crne Gore, kazao da su tokom afere Do Kvon određeni advokati zloupotrebljavaju dostavnice. 

Stoga, iz komore navode da moraju reagovati zbog nedoličnih, paušalnih i proizvoljnih Milovićevih stavova koje je juče iznio 

"Milović je iznio niz optužbi i uvreda na račun advokata, a koje se prvenstveno odnose na odlaganje ročišta, služeći se apsolutno neprihvatljivom retorikom.  Napomenuli bismo da Advokatsku komoru Crne Gore čini 1.015 registrovanih i radno aktivnih advokata, pa je kontekst dovođenja advokata u vezu sa retorikom gospodina ministra, a posebno u dijelu navodnih zloupotreba, koje se odnose na odlaganje ročišta, u cjelosti neosnovano. U tom smislu, navodi ministra da dostavljanje, očigledno po njegovom mišljenju falsifikovane medicinske dokumentacije, navodna zloupotreba dostavnih službi prilikom prijema pismena itd., navodno imaju za cilj opstrukciju procesa u smislu odugovlačenja istog, a sve radi isteka roka od tri godine, predviđenog članom ZKP-a, nemaju utemeljenja u realnom životu, niti se isti mogu dovesti u vezu sa procesnim dešavanjima u postupcima pred nadležnim sudovima, koji posjeduju sve procesne mehanizme da sankcionišu sve eventualne zloupotrebe svih učesnika u postupku, uključujući i advokate", piše u regovanju Advokatske komore. 

Dodali su da od Milovića očekuju odgovorno i profesionalno ponašanje, kao i od svih drugih javnih zvaničnika, kako bi se očuvao integritet institucija.

"Nadamo se da će predmetno izlaganje naići na adekvatnu reakciju nadležnih institucija sistema Države Crne Gore, a naravno sve u skladu sa zakonom. Mišljenja smo da ukoliko bi se nastavila ovakva retorika, isto bi se odrazilo na pitanje integriteta najprije samog Ministarstva pravde, a onda Vlade Crne Gore, kao i svih ostalih nadležnih tijela, a što bi bacilo sjenku na njihov kredibilitet, jer nepobitno građani Crne Gore imaju pravo na transparentnost i poštovanje etičkih standarda od svojih predstavnika koje su izabrali da budu nosioci javnih funkcija, pau tom smislu očekujemo reakciju,  kako bi se održalo povjerenje u institucije i izbjegle slične incidentne situacije u budućnosti", zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније